論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

菲工人常常黑面駁咀,雖然仲有四個月完約,情願賠一個月斷佢約?尢其呢個時勢,斷約工人要返菲國難出來,等佢難搵工。

**** 更新:九月完約,叫佢開始搵,希望佢快些走,佢今年八月會40歲,兩子一女,生得幾高大,皮膚好黑眼大大,語氣温和,開頭以為執到,幾個月後來料,如果請緊工人唔想中招,可以pM我攞名)

侯爵府

OKC 發表於 20-5-20 22:39
菲工人常常黑面駁咀,雖然仲有四個月完約,情願賠一個月斷佢約?尢其呢個時勢,斷約工人要返菲國難出來,等 ...

我只係攞盡42日前完約……新姐姐未到唔咁炒舊姐姐……其實斷約係咪一定要返菲?可唔可以去澳門當出境

公爵府

ming1020 發表於 20-5-21 01:23
我只係攞盡42日前完約……新姐姐未到唔咁炒舊姐姐……其實斷約係咪一定要返菲?可唔可以去澳門當出境
...

唉,攞盡四十二日加七日假,都仲要頂兩個月,隻工人太臭串黑面,全完視雇主如無物,想大快人心炒佢。

斷約工人係要回鄉,如果廿二個月斷佢約加埋佢四十歲,能夠係香港搵工機會頗低,唔想佢再害人。

男爵府

開心吸收勳章

點解唔即時講?terminate 係今日即搬走夜晚自己搵地方住 俾機票錢自己買

嚇下佢都好 佢自己識計算的

公爵府

JunJunJu 發表於 20-5-21 08:14
點解唔即時講?terminate 係今日即搬走夜晚自己搵地方住 俾機票錢自己買

嚇下佢都好 佢自己識計算的

就係想即日terminate , 21/22月斷約個黑面公主會好樣衰。

樓上JM 提出完約前42日可以early release, 咁樣就算完約。

侯爵府

OKC 發表於 20-5-21 07:21
唉,攞盡四十二日加七日假,都仲要頂兩個月,隻工人太臭串黑面,全完視雇主如無物,想大快人心炒佢。

斷 ...

我好明,我提早42日都要7/6先完約……呢段時間真係好難捱,真心想即炒,呢個好人唔易做

公爵府

ming1020 發表於 20-5-21 08:45
我好明,我提早42日都要7/6先完約……呢段時間真係好難捱,真心想即炒,呢個好人唔易做
...

如果我俾個衰工人完約,唯一可以做係上來開名同上網black list 佢,希望無雇主變苦主。

大宅

菲工人常常黑面駁咀,雖然仲有四個月完約,情願賠一個月斷佢約?尢其呢個時勢,斷約工人要返菲國難出來,等 ...

你大佢想完約就唔好再黑面串咀,否則即炒變斷約。

公爵府

five555 發表於 20-5-21 09:51
你大佢想完約就唔好再黑面串咀,否則即炒變斷約。

我驚佢加料,炒佢出了啖氣又可防止佢害其他人,21個月斷約就俾人知道佢好難頂呀

大宅

我頂唔順會炒,態度差係好難頂,日日睇佢面色

大宅

OKC 發表於 20-5-21 20:50
我驚佢加料,炒佢出了啖氣又可防止佢害其他人,21個月斷約就俾人知道佢好難頂呀
...

咁你要比錢佢走,都是唔化算。
不過,如果炒完好開心就炒啦!我都炒個賤精,賠比起即走都開心過再對住佢

大宅

OKC 發表於 20-5-21 20:50
...

其實你又唔知佢係咪有好路數所以咁串。再者日日對住佢仲要月尾出糧俾佢,真係會心裡唔平衡到抑鬱。即炒唔好煩,再上bk blacklist佢。

大宅

five555 發表於 20-5-21 22:04
咁你要比錢佢走,都是唔化算。
不過,如果炒完好開心就炒啦!我都炒個賤精,賠比起即走都開心過再對住佢
...

激親自己仲唔化算~ 唔開心會死好多細胞兼加速老化,幾多錢做美容都補唔返

公爵府

anperbaby 發表於 20-5-22 17:21
其實你又唔知佢係咪有好路數所以咁串。再者日日對住佢仲要月尾出糧俾佢,真係會心裡唔平衡到抑鬱。即炒唔 ...

佢黑面駁咀一年多,但基本家務係做到,所以我之前唔炒佢,現在佢仲有幾個月完約,所以態度再變差。

大宅

一於斷佢約啦!我最憎睇工人面色,佢唔憂做叫佢過主!

公爵府

little_angels 發表於 20-5-22 21:11
一於斷佢約啦!我最憎睇工人面色,佢唔憂做叫佢過主!

我問過agency, 飛機去菲律賓唔多同常常cancel, 好多被炒工人滯留,我驚隻黑面bun返唔到去有手尾跟。

大宅

OKC 發表於 20-5-21 07:21

斷 ...

請問42日係咩?

男爵府

OKC 發表於 20-5-23 11:19
我問過agency, 飛機去菲律賓唔多同常常cancel, 好多被炒工人滯留,我驚隻黑面bun返唔到去有手尾跟。
...

我剛買左張機票比工人6/6走,希望唔好cancel

侯爵府

OKC 發表於 20-5-21 08:57
如果我俾個衰工人完約,唯一可以做係上來開名同上網black list 佢,希望無雇主變苦主。
...

我今日叫姐姐簽入境處張release form…佢唔肯簽,結果即拖佢去agent度搞,上星期叫佢去,佢又話唔洗去agent度搞,我比佢簽就得,今日叫佢簽佢又唔肯簽……

公爵府

Happylau007 發表於 20-5-23 12:36
請問42日係咩?

合約可以allow 完約日期之前42日內early release, 算是完約。

首頁

尾頁

跳至