論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

第一次請姐姐, 湊7歲大兒子, 本來請左個海外印, 但睇情況, 8月都來唔到,
轉請46歲本地印姐姐, 但又擔心年紀大的問題, 請問大家有經驗嗎?

大宅

101mama 發表於 20-5-21 14:49
第一次請姐姐, 湊7歲大兒子, 本來請左個海外印, 但睇情況, 8月都來唔到,
轉請46歲本地印姐姐, 但又擔心年 ...

太大健年齡多病痛,又怕佢更年期,做1陣就話攰,扮病扮痛。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

太大年紀, 你服侍番佢轉頭。 而老bun陳衰寸。 老印行唔郁。

大宅

太大年紀了,身體機能 可能已經係54歲了

子爵府

我覺得尚可接受

大宅

年過40好容易有婦科病,請唔過,到時又話睇醫生,又話要入醫院,仲大鑊

大宅

菲傭超過38已經會力不從心,無論做家務or 陪小朋友玩。

公爵府

lily-of-valley 發表於 20-5-21 18:00
太大年紀, 你服侍番佢轉頭。 而老bun陳衰寸。 老印行唔郁。

同意老bun 陳衰寸,菲一過三十六七好難駕馭

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

OKC 發表於 20-5-23 11:16
同意老bun 陳衰寸,菲一過三十六七好難駕馭
係呀, 仲衰過西太后。以為自己英文好好, 企埋一邊啦。

公爵府

lily-of-valley 發表於 20-5-23 11:23
係呀, 仲衰過西太后。以為自己英文好好, 企埋一邊啦。

好多出來就做公主,同雇主作對,對佢地思維,完全唔了解

象牙宮

OKC 發表於 20-5-23 11:40
好多出來就做公主,同雇主作對,對佢地思維,完全唔了解

一味打縮數, 個腦淨用來諗點偷, 揾著數, 以為少少屈到就諗點屈多。成個民族都係咁。 個陣賣酒, 同香港領事館有交易, 淨係philippine consulate D人問人要化粧品, 煙, 小首飾 etc.

Forgot, 印尼窮到燶, 無幫襯過。

大宅

little_angels 發表於 20-5-22 21:15
年過40好容易有婦科病,請唔過,到時又話睇醫生,又話要入醫院,仲大鑊
...

我之前果件38,經期1個月,又多又唔知佢點用厠所,成個厠邊都是紅的,嘔心到呢

公爵府

five555 發表於 20-5-23 12:10
我之前果件38,經期1個月,又多又唔知佢點用厠所,成個厠邊都是紅的,嘔心到呢
...

經期一個月,可能更年期或有婦科病。

我有個朋友外傭離職後,長床「肉」中間全是血漬

公爵府

lily-of-valley 發表於 20-5-23 12:03
一味打縮數, 個腦淨用來諗點偷, 揾著數, 以為少少屈到就諗點屈多。成個民族都係咁。 個陣賣酒, 同香 ...

係!佢哋一味諗點做少些,攞雇主多些著數,如借錢成日提早出糧,攞唔到就黑面悔氣玩串咀,欺善怕惡,雇主就算好合理由,工作環境理想都唔會感恩,覺得我地欠左佢地。

大家提起呢種工主就一肚氣,呻極都唔定

象牙宮

OKC 發表於 20-5-23 16:18
係!佢哋一味諗點做少些,攞雇主多些著數,如借錢成日提早出糧,攞唔到就黑面悔氣玩串咀,欺善怕惡,雇主 ...
係呀, 欺善怕惡, 我好惡, 鬧返佢轉頭, 喊, 我亦唔怕。 因預備炒。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我一定唔會請4字頭的工人

子爵府

我最後都係請左個30出頭姐姐, 因為呢個姐姐約左佢, 佢竟然唔出現面試~

珊瑚宮

我見有D接近5張的菲印都好勤墾
無玩电話無扮靚正正常常
又吾覺佢有病
同一僱主十年以上(家中全部大孩或大人)
當然不能同二三四歲小孩去跑跳
睇彩數
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至