論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我比好彩,
緣巧請左我怡家個姐,
請佢時已52 , 2日決請佢,
我有new born twins, 而佢肯接,
咁就試下啦!
年紀大,
定性,
做野慢, 但對我2個小朋友好好. 仲有8個月完第2個約, 我仲考緊第3個約用唔用佢
(怡家55 歲啦), 年紀真係好大了,
so far 佢好少唔舒.

子爵府

回覆 winkimm 的帖子

你真係好好彩, 最緊要對小朋友好, 可遇不可求, 好奇想知佢地通常幾歲退休?

大宅

101mama 發表於 20-5-27 10:04
回覆 winkimm 的帖子

你真係好好彩, 最緊要對小朋友好, 可遇不可求, 好奇想知佢地通常幾歲退休? ...

我有問過佢㗎,佢話佢哋冇特別退休年齡,總之體能上做到就會繼續做。不過好明顯經常性失憶 所以真係唔知續唔續佢好。自己喺度諗,唔知佢會唔會做埋我呢一家人就退休 講真以佢呢個年齡應該搵唔到下一個雇主,始終年紀大未必有人夠膽用,用開又另計。

大宅

lily-of-valley 發表於 20-5-23 12:03
一味打縮數, 個腦淨用來諗點偷, 揾著數, 以為少少屈到就諗點屈多。成個民族都係咁。 個陣賣酒, 同香 ...

Exact7ly 淨係識食訓痾同攪野 成個民族都係咁 所以咁L窮

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Butao 發表於 20-5-27 23:56
Exact7ly 淨係識食訓痾同攪野 成個民族都係咁 所以咁L窮
全國人都係咁貪。 其實佢地好多個民族, 講唔同話, 唔同教, 但共同特點, 貪。

洋房

babychin 發表於 20-5-25 22:09
我一定唔會請4字頭的工人

the same

男爵府

winkimm 發表於 20-5-27 10:13
我有問過佢㗎,佢話佢哋冇特別退休年齡,總之體能上做到就會繼續做。不過好明顯經常性失憶 所以 ...

後生都成日失憶,成日I forgot.
你姐姐係咪本地,見過真人先請?
Agent 呢排介紹都比較大年紀,四五十,吾知考吾考慮好。

大宅

nat2009 發表於 20-5-28 23:22
Agent 呢排介紹都比較大年紀,四五十,吾 ...

我依家手頭上都有一個54歲嘅,我都係考慮緊⋯

大宅

nat2009 發表於 20-5-28 23:22
Agent 呢排介紹都比較大年紀,四五十,吾 ...

我個姐姐上一個雇主係照顧老人家嘅,同個婆婆夾唔到, 做咗一年就斷咗,佢臨返菲律賓嘅時候就上過我屋企見工,我都有打俾佢前僱主(婆婆嘅新抱)了解佢嘅為人,前雇主對佢個comment係唔錯嘅,無奈個老人家唔鍾意佢。咁我先試吓用佢,so far佢都老老實實嘅!

大宅

roypoon15 發表於 20-5-29 00:24
我依家手頭上都有一個54歲嘅,我都係考慮緊⋯

Local 定oversea ? interview 左未?

大宅

winkimm 發表於 20-5-29 12:05
Local 定oversea ? interview 左未?

Local架,未⋯

大宅

建議你考慮清楚 我個印姐姐38 已經有白內障 做完手術 一個月要帶佢覆診2次 講句衰啲而家要照顧返佢轉頭

大宅

roypoon15 發表於 20-5-29 21:13
Local架,未⋯

如果你諗住想去佢做幾年,其實都建議揀個後生少少!

大宅

winkimm 發表於 20-5-29 21:36
如果你諗住想去佢做幾年,其實都建議揀個後生少少!

嗯嗯⋯

大宅

101mama 發表於 20-5-21 14:49
第一次請姐姐, 湊7歲大兒子, 本來請左個海外印, 但睇情況, 8月都來唔到,
轉請46歲本地印姐姐, 但又擔心年 ...

咁你最好買包埋危疾嘅保險比佢,我之前個工人45歲,發現佢食血壓藥,走時見佢行李有量血壓機,佢先話成日見個頭唔妥驚自己中風,所以要keep住量血壓,同埋年紀大冇精力冇活力同小朋友玩

大宅

第一次請姐姐, 湊7歲大兒子, 本來請左個海外印, 但睇情況, 8月都來唔到,

最怕有病唔話你知。糖尿病,手軟腳軟,成日飲水,食藥,影響湊小朋友。

大宅

要考慮清楚,我工人做左3年,今年48,但都明顯體力好差,又懶,又有脾氣,唔知係咪更年期,年紀大唔會同小朋友玩

子爵府

OKC 發表於 20-5-23 11:16
同意老bun 陳衰寸,菲一過三十六七好難駕馭

同意,我果個已過45歲,唔肯聽人講嘢,好有自己既一套,嘔血

別墅

winkimm 發表於 20-5-26 16:53
可能我比較好彩,
機緣巧合請左我怡家個姐姐,
請佢時已經52 歲, 掙扎左2日決定請佢,

請問你最後點揀?我嗰個今年50歲,做左3年幾。so far 佢又係ok, 冇咩唔舒服,做野一般,但佢好錫我仔仔 (由出世湊到而家),我苦惱緊黎緊同唔同佢續約

大宅

照顧7歲仔,工人4字頭已經跟唔上了.
不過如果孩子讀中學, 個人覺得工人40歲體力上或許還應付得來
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

首頁

尾頁

跳至