0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我B而家4個月,一向埋身餵既,好攰唔想再餵人奶啦。好多奶粉牌子,應該點揀好?

複式洋房

其實埋身餵係好攰既⋯⋯我明既 一係試下泵出嚟再試下啦 ⋯⋯餵人奶俾BB 健康D架嘛
我就餵左 1 年人奶,之後先轉奶粉俾B食

複式洋房

可以試左半人奶先啦, 驚個b 唔適應,慢慢先全奶粉
奶粉有好多選擇,餵開全人奶既話可以揀全天然、淡味d 、似人奶咁既,會容易接受d~

大宅

我之前都全人奶架 真心累 所以半年後先轉奶粉
奶粉最好梗係全天然、對bb 腸道好令到便便靚仔就最好啦

別墅

我會揀似人奶架
我b由出世到而家都飲緊皇家美素,貪佢無咁甜,唔會咁易蛀牙

複式洋房

NaJan 發表於 20-5-21 17:53
我B而家4個月,一向埋身餵既,好攰唔想再餵人奶啦。好多奶粉牌子,應該點揀好? ...

最好揀番隻味道似人奶,如果唔係驚bb唔肯食,我就揀左美素佳兒~貪佢天然成份好啲~

複式洋房

食緊有MFGM &益菌成分既奶粉,人奶都有MFGM成分的,暫時食得ok

複式洋房

2020勳章

我B而家4個月,一向埋身餵既,好攰唔想再餵人奶啦。好多奶粉牌子,應該點揀好? ...

我揀喜寶 有機又吾甜又有益生菌!

民房

餵開大奶就簡隻淡味既奶粉,enfinitas 都係其中一隻

民房

gumacha 發表於 20-5-21 18:37
我之前都全人奶架 真心累 所以半年後先轉奶粉
奶粉最好梗係全天然、對bb 腸道好令到便便靚仔就最好啦 ...

最緊要夾到bb

別墅

離題問,餵左4個月都仍然咁辛苦?要密密餵?我而家餵左一個月,密密餵好辛苦,不過聽人講3個月後會舒服d, 唔洗咁密,所以先努力堅持落去

大宅

2020勳章

我係人奶轉a+,飲左2年都幾夾BB

洋房

我BB食緊enfinitas,都係有人奶轉食呢隻奶粉,都適應得幾好

洋房

Kerry仔 發表於 20-5-23 18:04
我係人奶轉a+,飲左2年都幾夾BB

最緊要夾到BB,每日有便便最開心

大宅

㨂啲無咁甜啦 開初㨂錯左 有排煩 又擔心便便 又怕太甜

洋房

JOVerna 發表於 20-5-23 18:15
我BB食緊enfinitas,都係有人奶轉食呢隻奶粉,都適應得幾好

唔記得講呢隻冇庶糖 一啲都唔甜

複式洋房

gabrielb_ 發表於 20-5-22 23:53
食緊有MFGM &益菌成分既奶粉,人奶都有MFGM成分的,暫時食得ok
只知有D baby food有mfgm,邊隻奶粉都有?

複式洋房

我B由人奶轉既奶粉就係皇家美素,好傢話係第一層奶源精華,天然成份,貪佢似人奶又淡味

大宅

2020勳章

JOVerna 發表於 20-5-23 18:16
最緊要夾到BB,每日有便便最開心
呢個第一,其次A+價錢都叫合理,
近兩年見D有機奶粉成4,5百一罐

民房

美素佳兒勁多打手,煩到死一定唔會揀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊