論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

我3月尾請左個本地完約印姐姐,前幾日去完immi 2nd in,請問有冇人知下一個步驟係咪去印尼領事館搞埋合約就得?因為驚agent有嘢隱瞞所以想問下有冇有經驗嘅jm知道,thanks

伯爵府

2020勳章

之mama 發表於 20-5-22 08:43
我3月尾請左個本地完約印姐姐,前幾日去完immi 2nd in,請問有冇人知下一個步驟係咪去印尼領事館搞埋合約就 ...

我都係請左完約印,4月尾離開舊僱主家,我見文件日期+agent update我既如下:

27/4 攞合約去印領事館
6/5 取回已蓋章合約,去入境處交文件(我諗應該預約好)
26/5 可以出visa(仲有d文件唔齊要補交,交齊可以出visa)

點解要2nd in?

我新姐姐係3月尾時我先confirm請,但佢舊僱主keep住passport唔比佢,所以我係4月尾先可以交文件申請,驗身個d應該之前已經做左

大宅

2020勳章

ming1020 發表於 20-5-22 13:40

我都係請左完約印,4月尾離開舊僱主家,我見文件日期+agent ...

咁請問你姐姐到咗你屋企未丫?

伯爵府

2020勳章

之mama 發表於 20-5-22 21:30
咁請問你姐姐到咗你屋企未丫?

26/5去入境處補埋文件就即出visa可以入屋

大宅

2020勳章

我都係請左完約印,4月尾離開舊僱主家,我見文件日期+agent ...

時間上同你差唔多,我agt話咁啱呢幾日印尼假期,所以下個星期交齊文件等多7-10日先得,希望佢冇呃我

伯爵府

2020勳章

之mama 發表於 20-5-22 22:13
時間上同你差唔多,我agt話咁啱呢幾日印尼假期,所以下個星期交齊文件等多7-10日先得,希望佢冇呃我:igive ...

我見agent第一次去入境處係6/5,當日會話你知欠乜文件,同預約埋下次(26/5),交齊哂所有野就當日出visa…呢個agent係朋友介紹比我,姐姐係佢搵比我,佢收費係貴少少,但至今我覺得跟得好足,呢兩日仲催我補文件預備去入境處

侯爵府

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

請問你工人4月尾離開舊僱主家到 26/5 可以出visa<<<< 呢段時間留在哪裡? 可否返印尼等 visa ?

伯爵府

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
yeikaki 發表於 20-5-25 22:17
請問你工人4月尾離開舊僱主家到 26/5 可以出visa

呢個時候點會叫佢返印尼,佢係香港住boarding house,我一定要係香港出visa先比佢返印尼放假,等個visa唔係好耐,冇可能叫佢返去等visa

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊