3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
今日去在CAC升小一評估,佢評為有限智能,心情好DOWN,做左兩年到校竟然冇進步,少少都追唔到,好擔心佢日後小學生活,甚至將來,但我的女兒很樂天,活潑的孩子,有時見到佢咁開心,我仲傷心

男爵府

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有限智能? 有冇分輕度, 中度, 嚴重?
不要灰心...
我以前好同學係輕度又冇咩野喎~
當年我太自閉, 佢坐我隔離幫我投入校園生活添。
會考重讀一年成績OK升預科
拿過傑出中學生獎, 當然同佢經歷有關
佢地多數好親善, 好多FRIEND...
當然,我有見過佢情緒發作時係特別D!
佢一直好獨立好叻女。

伯爵府

2020勳章 BK Milk勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
基雲 發表於 20-5-22 16:18
今日去在CAC升小一評估,佢評為有限智能,心情好DOWN,做左兩年到校竟然冇進步,少少都追唔到,好擔心佢日後 ...
我朋友同你一樣。仔仔小四了。

我朋友只是記得,生小孩是希望小孩開心健康。

佢預左仔仔長大都係做低下階層工作。做送貨,看更等等。

已經買左層大陸樓俾個仔將來收租,香港自住樓,遲早都係俾佢住。

複式洋房

2020勳章

發表於 前天 19:31 |顯示全部帖子
基雲 發表於 20-5-22 16:18
今日去在CAC升小一評估,佢評為有限智能,心情好DOWN,做左兩年到校竟然冇進步,少少都追唔到,好擔心佢日後 ...

小學都仲有到校架,不過唔知質素係點姐

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊