懷孕前後

跳至

首頁
12345...30

尾頁

大宅

i'm here

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

HIHI~~~kitty 好耐唔見你啦

終於開新一part

搵日叫moni,kaka,lovelybaby去你度

踩場之得啦

恭喜曬你呀

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

子爵府

好呀
我都未見過小肥 B
原帖由 fly2happy 於 09-5-31 13:56 發表
HIHI~~~kitty 好耐唔見你啦

終於開新一part

搵日叫moni,kaka,lovelybaby去你度

踩場之得啦

恭喜曬你呀

複式洋房

halo 首腦,

Congrats!!

我都係新手,都係0901 mamee 同元朗住,你間shop係邊樹呀?

好開心搵到個咁close既group....

伯爵府

拉前d先

去曬邊呀mouth:

大宅

hello...
haven't come to this thread for a while... how's babies?
my boy is a big boy.... he's already 8kg and 68.5cm long... which his weight is 97-percentile and his height is over 100-percentile...

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 fly2happy 於 09-6-2 17:04 發表
拉前d先

去曬邊呀mouth:mouth:" />

我呢排好忙呀!
所以少左上黎

複式洋房

原來開咗新part. 等我仲一路响舊part俳佪.

大宅

2011至尊種植勳章 畀面勳章

0901 Baby Birthday Party
last call.

If any one wants to join, please visit:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2068297&extra=page%3D1

There will be lot's of fun and games, and lunch buffet. Don't forget there will be some gift and lots of memory for your baby.

For those already apply, please remember to pay the fee for confirm. Thanks.

Don't miss it!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3970558&extra=page%3D1         Please vote for my flower ! Many Thanks!      

大宅

QRB,

wow!!! How can you do that?

I also want my boy become very stronge like you do.

sasakaka
原帖由 QRB 於 09-6-3 10:58 發表
hello...
haven't come to this thread for a while... how's babies?
my boy is a big boy.... he's already 8kg and 68.5cm long... which his weight is 97-percentile and his height is over 100-percentile... ...
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3970558&extra=page%3D1         Please vote for my flower ! Many Thanks!      

大宅

I also live in YL, Where is your shop?
So I can visit you too?

原帖由 kitty0502 於 09-5-29 00:05 發表
各位靚媽,
kitty已於元朗開左鋪啦,
黎緊將會忙忙忙!

伯爵府

原帖由 muimuichu 於 09-6-3 15:38 發表

我呢排好忙呀!
所以少左上黎

唔怪得啦~~

伯爵府

原帖由 QRB 於 09-6-3 14:58 發表
hello...
my boy is a big boy.... he's already 8kg and 68.5cm long... which his weight is 97-percentile and his height is over 100-percentile... ...

好勁呀~~~

伯爵府

原帖由 sasakaka 於 09-6-3 19:18 發表
I also live in YL, Where is your shop?
So I can visit you too?

我諗首腦好少上來尼度,你想去探佢就pm佢啦

大宅

我都唔知點解bb會咁大隻... 不過佢出世果時已經算係大size (8.5lb)... 所以一路都係屬於大碼b囉....
兼且我唔係好夠奶... 所以佢基本上都係飲奶粉... 依家一餐180ml-200ml... 通常10mins就搞掂飲哂... 日頭每餐之間會瞓兩個鐘... 夜晚7/8點果餐可能因為知道我哋個個放工會返來同佢玩... 所以唔係點瞓... 到11/12點食埋奶就會瞓到第2朝7/8點...
可能因為佢本身吸收兼且食得又瞓得... 所以咁大隻....

原帖由 sasakaka 於 09-6-3 15:16 發表
QRB,

wow!!! How can you do that?

I also want my boy become very stronge like you do.

sasakaka

侯爵府

實在令人太羨慕喇, 我阿B瞓得唔食得, 4個月時已經係最輕O個10%, 醫生俾佐開胃藥佢, 不過見佢食完成日瞓, 又唔想佢食咁多... 佢而定總係食80~100ML就定, 唔係喊就係口定晒, 有時個樣仲要衰到好似俾人折騰完, 人生無希望咁樣... 餵完佢食奶, 我成身都濕晒...

原帖由 QRB 於 09-6-3 15:55 發表
我都唔知點解bb會咁大隻... 不過佢出世果時已經算係大size (8.5lb)... 所以一路都係屬於大碼b囉....
兼且我唔係好夠奶... 所以佢基本上都係飲奶粉... 依家一餐180ml-200ml... 通常10mins就搞掂飲哂... 日頭每餐之間 ...
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

大宅

畀面勳章

好耐無上嚟喇!!

呢幾晚bb半夜個個鐘頭都醒,都唔知做咩。。。日頭都係成日唔瞓,瞓到係瞓得一陣。。。

複式洋房

原帖由 pyjess 於 09-6-4 00:10 發表
實在令人太羨慕喇, 我阿B瞓得唔食得, 4個月時已經係最輕O個10%, 醫生俾佐開胃藥佢, 不過見佢食完成日瞓, 又唔想佢食咁多... 佢而定總係食80~100ML就定, 唔係喊就係口定晒, 有時個樣仲要衰到好似俾人折騰完, 人生無希 ...

Pyjess,
我個囡同妳個B一樣, 可能出世時都係得6磅. 老人家話佢地個胃細, 所以食唔得太多. 以佢來講, 開160ml, 頭10分鐘好叻食咗100ml, 之後要氹要"西"好耐, 先可以食晒成支奶. 餵佢食奶, 真係好似打杖咁.

大宅

係吖... bb好似我咁鍾意食嘢同瞓覺... 不過佢呢排食奶食少咗... 每餐140-180ml不等... 唔知係咪佢正值厭奶期呢?

原帖由 pyjess 於 09-6-4 00:10 發表
實在令人太羨慕喇, 我阿B瞓得唔食得, 4個月時已經係最輕O個10%, 醫生俾佐開胃藥佢, 不過見佢食完成日瞓, 又唔想佢食咁多... 佢而定總係食80~100ML就定, 唔係喊就係口定晒, 有時個樣仲要衰到好似俾人折騰完, 人生無希 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

你個BB真係好好湊呀!真係好!

原帖由 QRB 於 09-6-3 15:55 發表
兼且我唔係好夠奶... 所以佢基本上都係飲奶粉... 依家一餐180ml-200ml... 通常10mins就搞掂飲哂... 日頭每餐之間 ...

首頁
12345...30

尾頁

跳至