夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

csc1016 發表於 20-5-23 19:24
話時話,其實一般家庭,(1)買三餐+奶粉尿片平日家中日用品(eg洗潔精、洗衣液、沐浴用品等),VS (2)水電煤 ...

我相信係1

複式洋房

要靠哂男人, 真係好怕
女人點都要有份工, 洗錢先開心

侯爵府

wingyaumama 發表於 20-5-23 13:41
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23212724&extra=page%3D1

樓主,看看以上帖 ...

先問清楚樓主,佢老公收入幾多先?

不過喺現實我前任搵到件大學生0靚妹後好明顯攞晒40萬溝女, 枉費我陪佢捱咗十年左慳右慳。到最後佢連買盒胃藥俾我都 縮……

所以女人襯關係好時,要諗方法令身邊嘅男人冇多餘錢 要佢餐搵餐食餐餐清。周年禮物都要佢買啲保值錶袋俾自己。兩性關係有時就喺要角力,太過忍讓對方就會自私,同時表面又要妢恩愛。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

Joanchan627 發表於 20-5-25 13:10
要靠哂男人, 真係好怕
女人點都要有份工, 洗錢先開心

女人一定唔好諗住靠男人!

同時結婚後都唔好因為愛佢,
而要自己幫男人承擔。

男人有錢就身痕
只喺痕喺車/相機/股票 賭博/遊戲game/定喺其他女人

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

係咪宜家經濟差咗呀

首頁

尾頁

跳至