婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公吾鍾意比家用奶奶,擺我哋家庭經濟上枱話開支大,所以奶奶叫我哋離婚。奶奶仲有其它子女都冇乜比錢佢,大家點睇?

男爵府

happyheart 發表於 20-5-23 00:51
老公吾鍾意比家用奶奶,擺我哋家庭經濟上枱話開支大,所以奶奶叫我哋離婚。奶奶仲有其它子女都冇乜比錢佢, ...

咁你哋家庭開支幾大先?

你老公係有都唔俾家用你99,定真係唔夠所以俾唔到?

大宅

shannon_fky4186 發表於 20-5-23 07:54
咁你哋家庭開支幾大先?

咁兒禧一家人樓主可否祥細啲呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happyheart 發表於 20-5-23 00:51
老公吾鍾意比家用奶奶,擺我哋家庭經濟上枱話開支大,所以奶奶叫我哋離婚。奶奶仲有其它子女都冇乜比錢佢, ...

跟你老公做法
唔需要理奶奶
不過係一直冇俾定係宜家先開始??最好傾清楚

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

俾到就俾,唔係老人家點生活...

伯爵府

唔鐘意嘅意思係有錢但都唔比?如果係咁,呢個人超衰格

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

1. 俾家用您奶奶唔關您事,當唔知。
2. 其他仔女俾唔俾家用,更加唔好理。

珍珠宮

你老公顧吾顧家?

別墅

shannon_fky4186 發表於 20-5-23 07:54
咁你哋家庭開支幾大先?

我哋係中產,有小朋友當然開支大。現在老公年紀都大,一唸退休就想儲多啲錢,加上奶奶哂日鬧佢、姑奶又加埋口,仲乜結婚,所以就吾想比家用佢哋囉!

別墅

anna59 發表於 20-5-23 15:48
你老公顧吾顧家?

現在吾想顧佢哋

別墅

michelin888 發表於 20-5-23 13:36
唔鐘意嘅意思係有錢但都唔比?如果係咁,呢個人超衰格

我哋中產,皆因老公條氣吾順佢哋所以吾比,我都吾鍾意男家由其是姑奶,講嘢好難聽又黑薄,初時迫我生,迫吾到又諗第二嘢,哂日話要點樣對付我,覺得我係奸妃,又打電話去我老公公司叫佢離婚。

別墅

crystal媽咪 發表於 20-5-23 12:36
跟你老公做法
唔需要理奶奶
不過係一直冇俾定係宜家先開始??最好傾清楚

呢幾年冇比,但佢哋好似好窮咁!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happyheart 發表於 20-5-23 16:25
呢幾年冇比,但佢哋好似好窮咁!

老公話唔比
冇理由你自己攞出嚟
唔好理佢地咁多
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

ps1314 發表於 20-5-23 13:44
1. 俾家用您奶奶唔關您事,當唔知。
2. 其他仔女俾唔俾家用,更加唔好理。
:thin ...

1. 但佢哋覺得我吾識做人應該我係家用扣錢比佢哋

2. 佢哋比吾到錢,但就數我哋冇比家用佢哋

珍珠宮

happyheart 發表於 20-5-23 16:28
1. 但佢哋覺得我吾識做人應該我係家用扣錢比佢哋

2. 佢哋比吾到錢,但就數我哋冇比家用佢哋
其實都吾關你事, 做乜數你? 最重要系你老公顧你地呢頭家

珍珠宮

happyheart 發表於 20-5-23 16:14
現在吾想顧佢哋
可能埋怨你老公結婚後比少左家用, 所以你老公索性吾比錢

別墅

anna59 發表於 20-5-23 16:51
可能埋怨你老公結婚後比少左家用, 所以你老公索性吾比錢

咪就係囉!佢哋覚得係老奉,仔比阿媽係應該的。但佢阿仔條氣唔順呢!

珍珠宮

happyheart 發表於 20-5-23 17:15
咪就係囉!佢哋覚得係老奉,仔比阿媽係應該的。但佢阿仔條氣唔順呢!
咁平時每月比開幾多錢, 你奶奶本身家庭環境怎樣?

別墅

anna59 發表於 20-5-23 17:20
咁平時每月比開幾多錢, 你奶奶本身家庭環境怎樣?

幾千蚊,吾係好多,都係一個數,只係佢仔條氣唔順吾比啫!
奶奶住公屋,老爺大陸有小小租收+以前做政府工的退休金都夠過活,但都係私利,吾想比錢。
有件細姑奶同住但都係吾想比錢,哂日督我背脊!
還有一個細叔仔同住,好多時都係失業。
加埋老人家生果金每人二千蚊,基本上佢哋要慳啲,還可以

首頁

尾頁

跳至