懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
岩岩驗到有有左,下一步要去婦科檢查?有冇個list可以教教小女子個步驟應有係點?(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

Hello恭喜(emoji)我都係今日啱啱驗到有咗啊~ 我都想知之後點做?

洋房

tttsz 發表於 20-5-23 09:45
Hello恭喜(emoji)我都係今日啱啱驗到有咗啊~ 我都想知之後點做?

我果2條咁淺色既?

洋房

cham1234 發表於 20-5-23 12:00
我果2條咁淺色既?

我都唔清楚啊~ 你去咗診所睇婦科未?我諗住聽日再check多次!

洋房

cham1234 發表於 20-5-23 08:52
岩岩驗到有有左,下一步要去婦科檢查?有冇個list可以教教小女子個步驟應有係點?(emoji)(emoji)(emoji)

...

你對上一次m記第一日系幾時? 我支棒又系好淺色

洋房

mma.c 發表於 20-5-23 12:37
你對上一次m記第一日系幾時? 我支棒又系好淺色

19/4

洋房

cham1234 發表於 20-5-23 12:43
19/4

我同你一樣阿,第一日都系4月19! 遲左咁多一樣咁淺色

複式洋房

我都係岩岩驗到呀
對上22-27/4黎M

民房

驗到有左之後,我係去家計會再驗多次,推左證明先,跟著就排政府,琴左wk7先去婦科度做陰超,到時bb大啲就可以睇到閃閃同聽到心跳

洋房

KibeeChan_FB 發表於 20-5-23 13:17
驗到有左之後,我係去家計會再驗多次,推左證明先,跟著就排政府,琴左wk7先去婦科度做陰超,到時bb大啲就 ...

所以吾洗咁急去睇產檢?如果宜家去,係咪睇吾到d咩?遲多2星期先去?

複式洋房

cham1234 發表於 20-5-23 13:56
所以吾洗咁急去睇產檢?如果宜家去,係咪睇吾到d咩?遲多2星期先去?

我自己驗到後去家計會拎證明,然後用apps排埋政府,私家產檢就約week 6-7先,太早未必聽到心跳。

洋房

lululu8612 發表於 20-5-23 14:16
我自己驗到後去家計會拎證明,然後用apps排埋政府,私家產檢就約week 6-7先,太早未必聽到心跳。
...

家計會要預約嗎?

洋房

check到有左,去家計會拎證明,再約公立book期。
我個人認為太早去私家會check吾到啲咩
等12week左右 公立睇唐氏
20 week先去第1次私家check

洋房

Mrsheung 發表於 20-5-23 15:06
check到有左,去家計會拎證明,再約公立book期。
我個人認為太早去私家會check吾到啲咩
等12week左右 公立 ...

請問家計會要預約嗎?咁洗吾洗先取消私家?但因為肚仔有d陰陰痛,有時夜晚會痛醒,係咪都係睇下比較好d?家計會有冇得睇?

別墅

無意冒犯,不過 12w先唐氐+20w先去私家又太過老定。

一般拎完證明就等到 8/9w去私家到確定閃閃,排除宮外孕等因素後再向政府醫院登記。
我記得我照到閃閃後都 2-3w產檢一次(確保佢健康成長),順利過左三個月就可以 3-4w先再去 ,同時你又要安排 T21/nifty pro ,中期啲又要照結構 。。。

祝好孕!

洋房

寶寶綠水 發表於 20-5-23 15:41

一般拎完證明就等到 8/9w去私家到確定閃閃,排除宮外 ...

等week8照閃閃,等既過程好不安

洋房

cham1234 發表於 20-5-23 15:40
請問家計會要預約嗎?咁洗吾洗先取消私家?但因為肚仔有d陰陰痛,有時夜晚會痛醒,係咪都係睇下比較好d?家 ...

家計會不用預約架
開始會陰陰痛係正常既
無出血都吾洗太特別擔心
擔心的話 去私家check下放心啲
放鬆啲

洋房

一般拎完證明就等到 8/9w去私家到確定閃閃,排除宮外 ...

12w 先唐氏係公立安排既
無收到公立電話 就Touchwood 過左檢測
20w去私家check 結構
太早去又未必睇得清楚 個醫生就建議我20w先check

洋房

Mrsheung 發表於 20-5-23 15:54
家計會不用預約架
開始會陰陰痛係正常既
無出血都吾洗太特別擔心

明白(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)痛但冇血既,都忍痛到

洋房

多謝你,又學多左(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊