論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

姐姐visa 1/8 到期, 而家我睇緊機票,有以下幾點問題

1. 姐姐話想31/7反去。 其實係咪1/8上機都冇問題。

2. 暫時上網睇左1/8有機票, 如果買左之後, 班機取消左。 佢visa又到期, 應怎麼辦

3. 係問買左機票送到佢馬尼拉就ok架啦?

大宅

Happylau007 發表於 20-5-23 13:24
姐姐visa 1/8 到期, 而家我睇緊機票,有以下幾點問題

1. 姐姐話想31/7反去。 其實係咪1/8上機都冇問題。 ...

佢完約好大機會在港再找工作,唔想煩就同佢講比機票錢,否則煩到你改完又改機票。

大宅

five555 發表於 20-5-23 14:40
佢完約好大機會在港再找工作,唔想煩就同佢講比機票錢,否則煩到你改完又改機票。
...

佢1/8visa到期,仍可留港找雇主嗎?第一次請工人。 謝謝

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Happylau007 發表於 20-5-23 14:45
佢1/8visa到期,仍可留港找雇主嗎?第一次請工人。 謝謝

可以extend 14日找僱主

大宅

Happylau007 發表於 20-5-23 14:45

佢可能現在已找緊新boss, 請左就可即開工。當然佢會6月7月到整新visa n contract

大宅

five555 發表於 20-5-23 16:36
佢可能現在已找緊新boss, 請左就可即開工。當然佢會6月7月到整新visa n contract
...

佢話佢吾做野了, 要反去照顧女兒。 我只係擔心買左31/7 機票,如果cancel左, 佢visa 1/8 到期, 到時點算

首頁

尾頁

跳至