時政擂台

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

babyf 發表於 20-5-24 00:53
我識的浸信會丶崇真會的比較偏黃,聖公會比較中立。其它不同的基督會教徒都係黃到嘔 一啲都唔大 ...

循道衛理先堅黃,你翻查下個袁xx牧師的言論,黑暴期間直接開教會接待暴徒添。
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

子爵府

回覆樓主:

我返嗰間冇講政治,不過我知牧師係淺黃,但唔敢表態,有一次佢單一舉例話721白衣人暴力,散會後,我找佢講,黑衣人也有暴力,若舉例就應講黑白都是暴力,佢以後都唔敢再在教會講修例事件,而教會不同立場各佔一半,我哋自己歸邊,與不同立場的會友絕少討論修例事件

lemonlemon53428    發表於 20-5-25 01:52

伯爵府

akarisobb 發表於 20-5-24 14:05
循道衛理先堅黃,你翻查下個袁xx牧師的言論,黑暴期間直接開教會接待暴徒添。
...

我知,我都識循道衛理的信徒,簡直牧師帶頭背叛神愛世人的精神

伯爵府

回覆:我班教會朋友

自故外國的宗教來到中國都是做間諜活動

伯爵府

回覆樓主:

我又見到有教徒一路做義工,一路宣揚反政府,嘻笑怒罵醜化林鄭,那副小人嘴臉令人O嘴

大宅

熊熊老婆 發表於 20-5-24 09:34
教會學校工作中!
虔誠嘅教徒老師,黃到不得了!經常鼓勵學生參與「遊行活動」!覺得「禍必及妻兒、黑警X全 ...

最pk就係呢d人,害人地子弟一生一世。一定要去國安局告發佢

大宅

s160656 發表於 20-5-24 00:21
係Group 都仲見到佢地 話繼續 爭取。。
自從 社會事件開始,已經無返一年崇拜。
同佢地上次聚會都係1月份左 ...

我繼續有返教㑹, 我地教㑹好正常無事, 部份黃色教友㑹於短期内移民, 希望他們重新做人。

公爵府

owen2012 發表於 20-5-24 11:54
唔同人/教會睇野真係會好唔同,中國政府係有打壓基督教嘅,但詳細情況係點,嗰啲只係識鬧嘅基督徒又有冇去 ...

我無返教會好耐啦!我其實唔知中國政府有冇打壓基督教,但係我有好多大陸同事,有啲係教徒,佢哋係大陸一樣可以返教會,可以去崇拜,佢哋冇比人打壓,交流下,大家可能對打壓持唔同觀點?大陸嘅教會受監管會唔會被人認為係打壓呢?其實我又無深究,如果真係打壓,我諗連教會聚會都唔可以囉!
多謝你分享原來仲有教會係中立。

公爵府

BKsquare 發表於 20-5-24 09:45
係呢d所謂宣揚大愛嘅人口中
聽到d咁毒嘅嘢
真係極度懷疑自己識d咩人

係呀!咒駡人嘅係基督徒喎,咁成日話要仁愛、寬恕、謙卑嘅心去咗邊?係咪精神分裂咗?

伯爵府

我係基督徒
我教會都有唔同政見嘅人
其實每個地方會一樣
基督徒是自己知道有罪
而相信神倚靠神
都是罪人
基督徒唔會比別人好

我管唔到其他人
但我可以管好自己
就算別人如何差
都唔可以咒詛佢
要彼此尊重
神掌管萬有
神掌權

伯爵府

lky3107 發表於 20-5-24 15:19
我係基督徒
我教會都有唔同政見嘅人
其實每個地方會一樣

男爵府

owen2012 發表於 20-5-24 11:54
唔同人/教會睇野真係會好唔同,中國政府係有打壓基督教嘅,但詳細情況係點,嗰啲只係識鬧嘅基督徒又有冇去 ...

你返果間教會好似幾好

我已經冇返教會好多好多年了,原因係發覺教會內,實在有太假的人,就算牧師也一樣!!!

不過我唔會因爲哩d人放棄自己的信仰

我很感謝神,每天繼續帶領我,係信神,不是信教會和教徒

lemonlemon53428    發表於 20-5-25 01:55

男爵府

Mrs9588 發表於 20-5-24 12:43
自舊年開始,冇返自己本身既教會,只係耐唔耐四圍去唔同教會參加崇拜,唔入組、唔識人,安安靜靜崇拜後走人 ...

我都試過同你一樣

四圍去唔同教會參加崇拜,唔入組、唔識人,安安靜靜崇拜後走人

男爵府

回覆樓主:

所以好擔心教會學校入面啲黃老師

男爵府

回覆樓主:

我曾經返過的一間教會,都好黃,我其實都幾鐘意基督教,但變到咁我覺得好可怕,教會唔應該中立咩,點解會咁,我小朋友同班的家長係資深教徒,但會叫警察做狗,我覺得好震驚好嬲

珍珠宮

一直以為信教人士都會抱有包容同體諒的心。點知我識既會鬧人,又唔會包容,又唔識體諒人。

子爵府

回覆樓主:

西方邪教

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我以前有個同事,佢係一個虔誠教徒! 但如果人哋唔信佢個教派,佢會鬧人不得好死!!

公爵府

牛年勳章

crazypaper 發表於 20-5-24 18:35
一直以為信教人士都會抱有包容同體諒的心。點知我識既會鬧人,又唔會包容,又唔識體諒人。 ...

仲自私到極點!

公爵府

牛年勳章

cc7312003 發表於 20-5-24 18:28
我曾經返過的一間教會,都好黃,我其實都幾鐘意基督教,但變到咁我覺得好可怕,教會唔應該中立咩,點解會咁 ...

認識一個虔誠基督教徒常狂鬧「黑警X全家」但佢家姐係警察!仲有之前係感情極之好嘅

首頁
23456...7

尾頁

跳至