懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

產後檢查發現會陰傷口生左肉芽,醫生話可以用藥水"那"走距,有無媽咪試過??想知系用擦既方法定浸既方法

男爵府

陪月勳章

回覆 Ivana1022 的帖子

我都係,但當時要餵人奶,唔可以用藥水,所以最終都冇用及冇理佢

別墅

Ivana1022 發表於 20-5-25 00:09
產後檢查發現會陰傷口生左肉芽,醫生話可以用藥水"那"走距,有無媽咪試過??想知系用擦既方法定浸既方法 :ques ...

請問樓主最終點處理?過程如何?幾耐好返?

複式洋房

小天使寶寶 發表於 20-7-11 14:18
請問樓主最終點處理?過程如何?幾耐好返?

我有三粒,選擇用藥水'那"走距,系港安做,一次三千蚊,第一次醫生直接落藥水,五算好痛,有少少五舒服,10分中搞掂,第二日就五痛。兩星期後覆診,發現仲有一粒肉芽未整走,醫生直接拎工具夾走呼距,五算痛,5分中搞掂,都系三千蚊。

別墅

Ivana1022 發表於 20-7-11 20:26
我有三粒,選擇用藥水'那"走距,系港安做,一次三千蚊,第一次醫生直接落藥水,五算好痛,有少少五舒服,10分中搞 ...

3千1次都幾貴 我剛好1個月,早幾日開始摸到傷口頭同尾都分別有粒好似暗瘡咁既野,痛多左,行,企,坐,都痛,不過就無血無膿果d,打去診所問叫我要夠6星期先可以做產後檢查。吾知等多兩星期會吾會嚴重左呢

複式洋房

小天使寶寶 發表於 20-7-11 20:38
3千1次都幾貴 我剛好1個月,早幾日開始摸到傷口頭同尾都分別有粒好似暗瘡咁既野,痛多左,行,企 ...

我林你可能比較嚴重d,因為我系入邊,我無感覺 如果五check都五會知生。我同事又系傷口痛,生肉芽,要重新再縫個個傷口。你試下打去診所講你既情況,睇下可五可以提早睇下。

別墅

Ivana1022 發表於 20-7-11 20:50
我林你可能比較嚴重d,因為我系入邊,我無感覺 如果五check都五會知生。我同事又系傷口痛,生肉芽,要重新再 ...

Thank you

首頁

尾頁

跳至