婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ttracyy 發表於 20-5-25 12:40
我有少少懷疑我阿媽有病,不過我唔知咩事,所以想問下大家先~就係咁嘅,我阿媽去廁所去得好密之餘,有時排 ...

去得唔清係大便定小便

可以睇普通西醫看是否要轉介,屋企人都有咁嘅情況
家人係年紀大同埋以前做過腎石手術忍唔到小便/大便
好頻密去洗手間,也試過整濕褲。當然佢食緊嘅藥(好似糖尿藥)都有少少輕瀉作用

水晶宮

回覆樓主:

睇泌尿婦科

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

呢度成日都有人叫人做機, 建議你睇咗泌尿婦科先。因為如果成日好急要去廁所但每次痾得少少,痾唔清感覺,同埋好急忍唔到,其實係膀胱敏感嘅症狀。 如果咳/笑/跑漏尿,或者子宮下垂,先係盆腔肌肉鬆弛問題。 建議你正式睇咗醫生做咗assessment先。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

chloe_ip9595 發表於 20-5-28 11:03
emsella即係幸福椅?
我生完小朋友都有做 佢好好又唔使除褲
就咁坐半個鐘度就做左成萬下提肛運動咁

Can u pm me where u go?

首頁

尾頁

跳至