自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

早兩日星期六師傅上門加個新router(初頭話新換舊,點知係加多舊),等於以前開1個router,而家要開2個router
唔緊要都裝咗,點知到星期日就上唔到網,到夜晚收工就打上客服安排師傅今日4點-6點上黎睇

我特登請半日假4點就坐喺屋企等,點知到6點都未到,打上客服佢話師傅報4點幾時打過比我唔通,根本我個電話無響過,師傅根本無打到黎(應該忙所以skip咗我呢度,我知因為之前約師傅時佢提過好忙)

果刻真係慶,約得禁急師傅仲特登唔上黎睇,加個新嘅又麻煩又上唔到網,都唔知加黎做乜

如果有人用HKT有人叫你轉新plan,加router話會快啲穩定啲,千祈唔好加唔好轉,多一事不如少一事,轉咗就會好似我而家咁,到而家都上唔到網,個女聽日都唔可以網上上堂!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

你用mesh network嗎?有冇試過restart 全部router 同modem?如果唔用新嗰個只開舊嘅又得唔得呢?router邊個牌子?有d品牌有app,有得trouble shoot會易d整

男爵府

Hailey_Lam 發表於 20-5-25 20:04
早兩日星期六師傅上門加個新router(初頭話新換舊,點知係加多舊),等於以前開1個router,而家要開2個rout ...

如果用iPad 上堂,用電話share 網絡出嚟用住先!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實HKT幫你加多一個router應該要收月費,不如自己出去買個mesh wifi仲化算,上網仲暢順。

珍珠宮

momofish2002 發表於 20-5-25 21:11
其實HKT幫你加多一個router應該要收月費,不如自己出去買個mesh wifi仲化算,上網仲暢順。
...

我以前就係怕煩,所以用佢地router, 之後家人教我買一個好啲既router, 依家已抵返租機價。

男爵府

試吓打電話問HKT點樣轉router頻道(1-11),睇吓邊條頻道收得最好,有用的

首頁

尾頁

跳至