懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實因為呀妹岩岩中獎有左bb,我同呀媽都想幫佢買定d孕婦產品
但係買bb用品個d又好似太早, 呀媽話唔太實用叫我再諗
做左research一陣,見原來clarins有條孕婦產品系列,好似唔錯
有曬大肚婆岩用嘅產品,好似好岩送比家姐
所以想問問大家意見?

複式洋房

yucandy16 發表於 20-5-26 17:23
其實因為呀妹岩岩中獎有左bb,我同呀媽都想幫佢買定d孕婦產品
但係買bb用品個d又好似太早, 呀媽話唔太實用 ...

我買左佢set孕婦嘢搽肚,味道好香

洋房

我自己用緊呢個牌子,多數4個月左右就可以開始搽啦,襯佢特價買仲好

大宅

我由第7周開始用到生,效果好好啊。
生完後有時肚痕,都可以搽架。

洋房

好好呀,妹妹收到實好開心,成件事又靚又實用^^

大宅

用開其他油,踏入七個月終於買咗佢個cream試用裝嚟感受下,查完確實係幾舒服~有得揀梗係唔想爆紋,送呢個都幾好

複式洋房

好用啊,除咗防肚紋嗰枝cream之外,有枝淺藍色嘅cream,六七個月嗰時開始用嚟按摩小腿都好好用

佢啲護膚品都啱孕婦用,double serum正

複式洋房

alittlebitbit 發表於 20-5-26 21:45
好用啊,除咗防肚紋嗰枝cream之外,有枝淺藍色嘅cream,六七個月嗰時開始用嚟按摩小腿都好好用

佢啲護膚 ...

我都買左double serum試,好鍾意個味道

男爵府

2020勳章

上湯用咗clarins 按摩油+肚紋膏, 個肚真係冇紋

大宅

2020勳章

用左肚紋膏同油半年,37週爆左紋

別墅

2020勳章

我全set由7週用到而家36週,好好用呀

別墅

Kihingkwok 發表於 20-5-26 18:08
我自己用緊呢個牌子,多數4個月左右就可以開始搽啦,襯佢特價買仲好

所以我都諗緊好冇趁sogo做優惠去望望,順便睇下佢d skincare 好似都唔錯咁

別墅

alittlebitbit 發表於 20-5-26 21:45

佢啲護膚 ...

我聽人講大肚婆容易腳抽筋,咁買定你講呢枝比佢旁身好似都幾好
多謝jm分享~

別墅

XXMrsWong 發表於 20-5-27 01:35
用左肚紋膏同油半年,37週爆左紋

膏同油係唔同嘅?分開搽抑或一齊搽?
可唔可以講多少少

大宅

你地講到咁好用, 我都諗諗佢先

別墅

2020勳章

回覆 yucandy16 的帖子

官網有教點用㗎,我就沖完涼先搽油,按摩一輪再搽cream

複式洋房

我啱啱買左2套
沖完涼趁個肚濕濕地就要落油,跟住查膏
不單只肚,有可能爆紋嘅地方都要查(皮膚濕濕地時查油)
去買嘅時候sales會教你用㗎!記得叫佢送多啲sample

大宅

2020勳章

yucandy16 發表於 20-5-28 18:32
膏同油係唔同嘅?分開搽抑或一齊搽?
可唔可以講多少少

每天早晚揸完油,按完吸收完再揸cream,但可能人既關係,最後都爆左紋

大宅

2020勳章

yucandy16 發表於 20-5-28 18:29
我聽人講大肚婆容易腳抽筋,咁買定你講呢枝比佢旁身好似都幾好
多謝jm分享~
...

抽筋係缺鈣,要補鈣

大宅

2020勳章

Lilianj 發表於 20-5-28 21:09
你地講到咁好用, 我都諗諗佢先

sogo宜家仲有promotion,應該有set裝賣