婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我小產過又高齡,依家有咗4個月,好驚再化學,頭3個月直情申請home Office,加埋醫生話胎位低,唔好操勞同多啲瞓床,體重又增加得太慢,要食多啲。而且依家武漢肺炎,好少出街。但99由知道我有咗之後,就成日叫我要多啲出去行,就算我同佢講咗其實我每日lunch 都會行半個鐘,同唔行太耐嘅原因,佢都仲係噤講,就算前日樓下有示威同催淚蛋,佢都叫我落去行街。又成日叫我食少啲,其實我晚餐都係食3啖飯就食唔到,9點再飲支奶,佢都覺得多,話B太大會生唔到,真係好救命。仲有就係我因為高齡,15週就要去醫院飲糖水驗妊娠糖,佢又同46講「我以前都冇噤多野搞」你估我想嘅咩

大宅

蠔仔個媽咪 發表於 20-5-26 20:18
我小產過又高齡,依家(emoji)(emoji)4個月,好驚再化學,頭3個月直情申請home Office,加埋醫生話胎位低, ...
樓主,咪鬼理佢姐,佢咁鬼死多口既,佢都唔係真心關心你,佢純粹口痕喺度噏三噏四!佢低能弱智㗎,燒壞腦嘅啫,明知道樓下暴動有催淚彈,都仲叫你落街行下,咁佢唔落去行?

子爵府

回覆 蠔仔個媽咪 的帖子

唔使理佢,成日以前以前,根本以前就咩都唔會做,連唐氏篩查都無,大家都唔同年代

侯爵府

我小產過又高齡,依家有咗4個月,好驚再化學,頭3個月直情申請home Office,加埋醫生話胎位低,唔好操勞同 ...

而家你陀住bb,要保持開心既心情,99 d野聽完就算,唔洗認真

別墅

唔洗理佢啦,老人家硬係鐘意發表佢地過時嘅意見~

男爵府

回覆樓主:

佢成日煩住休唔休息到?睇下c6可唔可以私下同99溝通下,怕到你坐月重煩重多意見

男爵府

我小產過又高齡,依家有咗4個月,好驚再化學,頭3個月直情申請home Office,加埋醫生話胎位低,唔好操勞同 ...

唔洗理佢甘多,自己放鬆啲

侯爵府

回覆樓主:

選擇性失聰
唔洗勞氣,笑笑口應左佢咪得,唔好影響自己心情 祝你順順利利

別墅

大肚婆每日行多啲本身係好事,食得太多都唔好,會難生啲都係真既,其實你99都係唔了解你情況所以先咁姐,生過就好鍾意憑自己嘅經驗去教人。唔使理佢,醫生點講就點做,放鬆心情啦

男爵府

你講無用!下次睇醫生帶埋佢去,等專業人士點化佢!

別墅

我2月份時都化學左,當時我見紅迫住先同奶奶講我有左但見紅,因我咩都唔識,希望佢有辦法,最終都留唔住,當中我做左好多檢查,佢又系話我搞甘多野影響左個胎,佢話佢年代時邊有成日照。重話帶我去睇好的婦科,我上網根本查唔到醫生資料,我再問佢先知系佢個年代睇過的醫生。撞鬼咩?佢都七十幾了,醫生都死鬼左啦!都唔化的!!

複式洋房

ann520 發表於 20-6-22 10:49
我2月份時都化學左,當時我見紅迫住先同奶奶講我有左但見紅,因我咩都唔識,希望佢有辦法,最終都留唔住, ...

你奶奶直情嚴重脫節⋯⋯冇論產前資識定人脉⋯⋯應該冇得搞,咪理佢,你冇錯,休養好,心態好重要,加油

大宅

ilovecafe 發表於 20-5-29 00:23
你講無用!下次睇醫生帶埋佢去,等專業人士點化佢!

有啲就算聽過專業人士講都會叫個新抱唔好聽。講到想個新抱思想同佢哋一樣!

子爵府

本身行多D係正確的, 但唔係呢個階段.你99似係一知半解. 以為行得多就好... 係的, 我7個月開始日日都行好多路, 的確易生的. 不過你現在是要休息多D養胎. 咪鬼理佢亂咁講, 總知醫生話要行就行, 叫瞓就瞓, 要食就食.
佢地最叻話以前佢自己都係咁生左幾件啦, 邊得你地現在咁麻煩.

複式洋房

AWma 發表於 20-7-6 13:27

本身行多D係正確的, 但唔係呢個階段.你99似係一知半解. 以為行得多就好... 係的, ...

多謝你,我已經睇開咗, B最重要

別墅

禁止訪問

複式洋房

wenyunan65 發表於 20-7-9 12:53
我奶奶叫我喂奶粉, 唔好喂人奶....唔夠營養....

點解呢個年代仲有人咁講,真係激死人,政府真係要做多啲宣傳
你都唔好太上心,我呢幾個月睇多咗資料,發覺99講嘅好多都係錯資料,聽完就算,跟住做就真係中伏啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

錯就唔好聽佢,岩先聽,由佢唔岩聽當聽唔到

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至