自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

根本上係成個社會都變曬

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

係,社會都變得越來越撕裂、分化,網上世界必然反映

水晶宮

回覆樓主:

網上咩人都有,痴線又有,變態又有,大話精又有,bk都好多short short地,39567,你同佢地認真嗎? 咁你有排唔得閒喎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

呢度只系口舌之爭,出到街黃人惡過顛狗,輕則頭破血流,骨折受重傷,重則隨時命都無!

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

mymarigold 發表於 20-5-27 10:13
以前啲bk會員質素高好多,唔會係又鬧唔係又鬧,明明唔關政治事又係都要拉埋嚟講,根本係個人修養問題 :sigh ...

Yeah!!我係舊人,不過以前唔出聲齋睇,係近幾年先留下言。我真係未鬧過人,但就真係俾人鬧過,又或者硬加咗政治落去,D人真係好惡又不友善

珍珠宮

全香港人都被分化了,好可悲,邊個贏咗?

cindy123    發表於 20-5-28 04:28

水晶宮

2024勳章

百寶袋 發表於 20-5-27 10:57
樓主自己都開post 鬧政府派嘅口罩焗死人,又話唔係免費,係用納稅人嘅錢。
樓主你嘅愛去咗邊邊,黃邊定膠 ...

正人先正己吧

禁止訪問

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

wmkcnw 發表於 20-5-27 01:14
記得數年前,啱啱開bk account,大家都會對新手bk用戶很友善。我亦從bk得到唔少幫忙。

最近見到越來越多po ...
無辦法,時代變,我都好懷念以前香港,邊會有人隨便破壞公物,隨便打無辜市民?? 仲話係愛香港??

侯爵府

環保接龍勳章

以前JM真係helpful d, 又無咁多AD.
好多POST都可以長知識.
事移世易,
無野可以永恒不變的.
Let go 吧.
forum呢D免費娯樂/資訊,
唔使太認真.

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢啲post都比「牠」第一時間飛入!討厭!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

jumphigh 發表於 20-5-27 11:23
想到啦!咪就係你囉!

伯爵府

onlam2005 發表於 20-5-27 11:29
以前JM真係helpful d, 又無咁多AD.
好多POST都可以長知識.
事移世易,

子爵府

sisbro 發表於 20-5-27 02:34
物以類聚,人以群分
你有冇拎,免運嘅六層焗死口罩?

而家回貼,都會check 吓佢record, 唔想同啲畜生昆蟲對答

象牙宮

wmkcnw 發表於 20-5-27 01:14
記得數年前,啱啱開bk account,大家都會對新手bk用戶很友善。我亦從bk得到唔少幫忙。

最近見到越來越多po ...

迪克牛仔 - 有多少愛可以重來https://www.youtube.com/watch?v=1TlrGVyFOYU

《有多少愛可以重來》

作詞:何厚華

作曲:曲黃卓穎

原唱:黃仲昆

翻唱:迪克牛仔

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

回覆樓主:

維穩行動,日趨強勁。
好快唔使吵,因為社會只會有一聲音,所有資訊將會被大數據過濾

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

都係真架~~以前D POST又好笑...簡簡單單

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Reema 發表於 20-5-27 12:15
都係真架~~以前D POST又好笑...簡簡單單
揍仔已經好太壓力,上bk真係黎笑下,呻下,減下壓。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

百寶袋 發表於 20-5-27 10:57
樓主自己都開post 鬧政府派嘅口罩焗死人,又話唔係免費,係用納稅人嘅錢。
樓主你嘅愛去咗邊邊,黃邊定膠 ...
就算係建制派,政府做得唔好,都會出聲喎。

鬧政府唔代表政治立場。只是針對事情。

例如之前建制派都鬧政府,用高科技減老鼠,失敗收場。

首頁

尾頁

跳至