心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

過去都有吵交⋯⋯但每次就像輪迴一樣,吵交、和好再吵交,我自己唔係太鍾意吵交(每次吵完心臟都痛)所以好多時候我都唔出聲,喊或者一次過先爆佢

大宅

SaMaMaSa 發表於 20-5-27 04:32
過去都有吵交⋯⋯但每次就像輪迴一樣,吵交、和好再吵交,我自己唔係太鍾意吵交(每次吵完心臟都痛)所以好 ...

因為另一半都大脾氣(除咗大脾氣同亂使錢佢都算鍚我)以前好多事情我都可以吞聲忍氣,生活上多數我都可以忍到佢⋯⋯依家再忍唔到落去係我有了bb

今次離開我未試過覺得咁自在,因為我懷孕時俾人鬧或者叫佢幫手就講粗言穢語話我!在娘家有父母同家姐鍚,日日diy野食同煲靚湯我飲

我沒有話俾我父母知,我有想過單親⋯⋯養大佢,反正當初佢都唔想要,只是我想堅持要生,佢同我講:「係你自己自私堅持要生,依家情緒不穩關我乜事」亦講明生咗唔會幫手!我自己經濟努力許可自己養大自己小朋友,都唔知算好彩定唔好彩有這個選擇權力!

大宅

SaMaMaSa 發表於 20-5-27 04:32
因為另一半都大脾氣(除咗大脾氣同亂使錢佢都算鍚我)以前好多事情我都可以吞聲忍氣,生活上多數我都可以 ...

一齊9年,我都知佢鍚我,但我改變唔到佢啲牛脾氣,係我懷孕過程中佢更喜歡語言暴力,可能懷孕令我變蠢了!我唔想小朋友同我一樣,忍受這種語言暴力!

我見每一個準爸爸都對準媽媽愛護有加,我好唔明白自己做錯乜野得到咁待遇!

只不過我唔想單親係怕小朋友成長過程俾人看輕,我有朋友老公超衰都為咗仔仔堅持唔離婚,相比之下我面對問題比她少⋯⋯

有沒有過來人可以告訴我怎樣好?

大宅

SaMaMaSa 發表於 20-5-27 04:33
一齊9年,我都知佢鍚我,但我改變唔到佢啲牛脾氣,係我懷孕過程中佢更喜歡語言暴力,可能懷孕令我變蠢了! ...

明明自己一直都覺得自己好幸福但唔知係味有咗我對所有看法改變了!以前我覺得老公好重要,依家我覺得小朋友如果日日面對一個低eq的爸爸可能對佢影響更大

禁止訪問

別墅

其實真係睇自己,我覺得小朋友開心成長重要過係單親定雙親!真係好睇自己

洋房

SaMaMaSa 發表於 20-5-27 04:48
明明自己一直都覺得自己好幸福但唔知係味有咗我對所有看法改變了!以前我覺得老公好重要,依家我覺得小朋 ...

講得啱。所以我生左兩個,到最後都係忍吾到老公脾氣,而家離婚。

伯爵府

回覆樓主:

我諗你老公未適應嘅啫,過多一排佢應該會氹返你 ,咁小事就離婚 ,唔抵

大宅

肥肥寶 發表於 20-6-8 12:28
我諗你老公未適應嘅啫,過多一排佢應該會氹返你 ,咁小事就離婚 ,唔抵

我們已經和好了,我有個朋友做社工佢幫我分析整件事,我都有不著的地方這2星期佢都對我好咗,家務唔駛我點做、重野幫手拎、有時我好忙,佢都會講句辛苦晒,老婆

伯爵府

SaMaMaSa 發表於 20-6-8 22:21
我們已經和好了,我有個朋友做社工佢幫我分析整件事,我都有不著的地方這2星期佢都對 ...

咁咪好囉,好好珍惜

大家都要時間適應將要為人父母的重大轉變

首頁

尾頁

跳至