時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 BGCOME08 的帖子

呢啲司機害死自己兩個細路.
唔會用呢啲司機
珍惜 感恩
You got this!!

珍珠宮

呢排WFH 吾駛用車,同佢講88

水晶宮

BGCOME08 發表於 20-5-27 09:38
半年前揾咗個司機接送返工放工,對話中都知佢係黃黄地架嗱,但就扮中立。平時間中都講D黃嘢,話差人點點點 ...

炒!現在好易請,最近$ 18000 登勞工處請私人司機,立即有二、三十個回覆。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我會換人,冇理由俾錢佢賺仲要忍佢。

珍珠宮

私人司機?少有私人司機仲要新請咁口沒遮攔。

男爵府

回覆樓主:

樓主是請pt司机嗎?若是便有之前你所講的困難了。慢慢再去揾下夾時間既人啦。祝好運

公爵府

lytcalbee 發表於 20-5-27 10:35
樓主是請pt司机嗎?若是便有之前你所講的困難了。慢慢再去揾下夾時間既人啦。祝好運
...

就係車返工/放工,所以唔係full time先難揾到人做,又要夾時間,又要夾地方……。

用戶要求終止服務

同佢講唔想討論政治改話題,勸說無效我會黑佢面跟手諗辦法轉個司機

珍珠宮

如果係自己雇用嘅司機、工人,直接話有咩做得有咩唔做得。作為雇主,絕對有權利訂立需要嘅boundaries,warning 2次可以即炒,俾足一個月賠償就可以。

如果只係Uber司機,唔喜歡就直接換人,話唔再需要服務就OK,唔需要多作解釋,唔係朋友就疏遠,完全冇必要難為自己。

公爵府

llmom 發表於 20-5-27 10:25
炒!現在好易請,最近$ 18000 登勞工處請私人司機,立即有二、三十個回覆。
...

full time就應該易請,我呢D淨係接送返工/放工,就好難,請到落做唔得耐。

水晶宮

不至於嚴重到要炒。表明你做為乘客兼佢客戶(or boss又得)唔想聽到呢啲影響心情。如果冇改善再炒。其實佢喋喋不休講係有啲唔尊重你⋯⋯
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

BGCOME08 發表於 20-5-27 10:38
就係車返工/放工,所以唔係full time先難揾到人做,又要夾時間,又要夾地方……。
...

返工揾同屋苑/附近屋苑都容易d,走就真系難。好多因素會吾見左人。但佢又黄到出口……我會講笑同佢講自己吾钟意/吾想接觸任何尼方面立場,因好抗“佢”。希望佢收到吾再系你面前講

複式洋房

理直氣壯同佢講左唔想再聽政治
之後搵到第二個即炒

珍珠宮

半年前揾咗個司機接送返工放工,對話中都知佢係黃黄地架嗱,但就扮中立。平時間中都講D黃嘢,話差人點點點 ...

你係老闆,直接向佢表明立場。
費事不愉快。
如果佢仍然要講,即炒。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

侯爵府

一定會抄左佢. !會同小朋友講罪犯, 賎仔及壞人才怕警察捉.. 正當良民不用怕. D壞人怕警察捉才說警察壞話.
kckammy

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實遲早佢會知自己唔系黃,所以好無安全感,越做得耐越知你既野,所以我一定唔留。比我會同佢講自己經濟有困難,公司生意唔好打算退出香港等等,總之系唔掂啦,所以無能力再請司機,亦打算賣樓換細單位等等,再誇佢系好司機。

伯爵府

炒咗不用提心吊膽

珍珠宮

熱血金章

鴨鴨比 發表於 20-5-27 10:25
呢排WFH 吾駛用車,同佢講88

話你被攪炒成功,公司cut資源。(等佢知佢間接受損)
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

即炒

珍珠宮

2024年龍年勳章

如果佢只係多咀, 叫佢專心開車, 你上車戴上耳機得唔得?
我覺得依家請人唔難, 但難在唔知佢係咩立場...

首頁
12345...8

尾頁

跳至