夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

朋友同老婆差不多十年冇親密關係,兩個都係三十幾歲,有個女十歲,生完就冇親密關係,男人好想解決大家關係,女人又唔掂得,自己話左係性冷感,老公亦遇上另一個女人。
如果你係佢太太,你會點處理?

複式洋房

其實個男既係為左責任,男既同我講,唔會咁樣一世,但未諗到點解決。

大宅

ac246 發表於 20-5-27 13:59
朋友同老婆差不多十年冇親密關係,兩個都係三十幾歲,有個女十歲,生完就冇親密關係,男人好想解決大家關係 ...

如果係我,又唔俾佢掂,唯有接受佢出軌

男爵府

如果老婆唔比佢掂, 唯有接受佢搞其他女人,
前提係佢同其他女人只係肉體關係,
不過樓主朋友話識左第個女人, 就唔止肉體關係

男爵府

ac246 發表於 20-5-27 13:59
朋友同老婆差不多十年冇親密關係,兩個都係三十幾歲,有個女十歲,生完就冇親密關係,男人好想解決大家關係 ...

明白有一些情況生育完係無性趣,但雙方都須要坦白同尋求解決方法去維繫夫妻親密關係。唔可以一句話性冷感就落閘,就大晒、亦唔可以老婆性冷感就外求。大家唔好用呢個原因來做藉口。

係呢版唔少個案係因為呢個原因有第三者。

複式洋房

owla 發表於 20-5-27 15:24
如果老婆唔比佢掂, 唯有接受佢搞其他女人,
前提係佢同其他女人只係肉體關係,
不過樓主朋友話識左第個女人 ...

冇錯,和出面既女人已經係有感情,現在就等佢太太係比較容易接受既情況下,再講清楚,因為除左性之後,性格上都有很多問題。

複式洋房

Belavizio 發表於 20-5-27 15:31
明白有一些情況生育完係無性趣,但雙方都須要坦白同尋求解決方法去維繫夫妻親密關係。唔可以一句話性冷感 ...

因為都聽佢講左好多年,女人係好大問題,老公一提起性,就叫佢唔好再講,話自己無需要,到今時今日既婚變,佢都要付上一半責任,因為男方係有同佢認真傾過。絕對不是男方的籍口,因為已經灘出黎講,而家問題係太太接受唔到要分開,又接受唔到老公有另一個,分開可能係遲早既事,要睇下點照顧個小朋友。

男爵府

ac246 發表於 20-5-27 15:35
冇錯,和出面既女人已經係有感情,現在就等佢太太係比較容易接受既情況下,再講清楚,因為除左性之後,性 ...

既然已經決定分開既話都唔需要諗點做, 離婚就算唔係雙方同意都可以

複式洋房

owla 發表於 20-5-27 15:45
既然已經決定分開既話都唔需要諗點做, 離婚就算唔係雙方同意都可以

男方心裡已決定,未同太太講,因為太太知道有第3者,已經話要生要死,講唔到落去。

子爵府

女方一定要改, 否則點行落去....空殼既婚姻.......

複式洋房

Fiona_yy 發表於 20-5-27 16:22
女方一定要改, 否則點行落去....空殼既婚姻.......

女方已經講左唔會改,所以。。。 
不過如果女方唔需要性,好難令佢改變,生理構造既問題。

複式洋房

最慘,女方係唔知自己有問題,或者放係心唔敢講,但係又好驚個老公走左去。

男爵府

ac246 發表於 20-5-27 15:38
因為都聽佢講左好多年,女人係好大問題,老公一提起性,就叫佢唔好再講,話自己無需要,到今時今日既婚變 ...

老公正面提出須要解決,而老婆無正視問題,其實呢個結果,都係預料之內。

作為太太,可能佢哋會諗,無性趣我都唔想,作為丈夫,應該體諒我,唔可以外求。

無錯,性唔係婚姻嘅全部,但係一個好好嘅助燃劑去維繫夫妻關係,相信唔係大部分太太明白這一點。

子爵府

Belavizio 發表於 20-5-27 16:28
老公正面提出須要解決,而老婆無正視問題,其實呢個結果,都係預料之內。

作為太太,可能佢哋會諗,無性 ...
係, 好多女人都唔明, 男人幾日無出巳經焗住焗住, 感覺比蟻咬咁...
女人可以無性, 男人真係唔得...

珍珠宮

ac246 發表於 20-5-27 16:25
女方已經講左唔會改,所以。。。 
不過如果女方唔需要性,好難令佢改變,生理構造既問題。
...

咁生小朋友,女方當男方係豬種,配完種就唔洗維持房事?

複式洋房

Belavizio 發表於 20-5-27 16:28

作為太太,可能佢哋會諗,無性 ...

曾經有個睇相佬同我講,佢話有對夫妻,有名無實,結果佢無收佢地錢,話你地一定離婚的。

性不是最重要,但無左,男的會覺得無左愛,好多事都唔想再同太太講,關係就越來越疏離。

別墅

男人三十幾, 十年無得同老婆.... 自己問題, 老公出去解決都要硬食啦
女人又唔去醫, 又唔解決件事, 佢都無為佢老公唸過, 又唔肯放手..

男爵府

ac246 發表於 20-5-27 15:50
男方心裡已決定,未同太太講,因為太太知道有第3者,已經話要生要死,講唔到落去。
...

離婚單方面都可以申請, 至於佢太太既情緒呢個係男方要處理既問題,
如果男方做左離婚手續再同出面果個開始就冇問題,
但如果佢自己怕麻煩唔離婚又同第2個開始就有問題

男爵府

認同男方應離婚先,才發展另一段感情。

但男人未有第二個,可能因為對子女有責任先唔離婚,一但有第三者,就會係離婚導火線。

複式洋房

回覆樓主:

其實佢太太不能用其他方法幫佢解決?

首頁

尾頁

跳至