1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實係冇地方比bb學行,佢識扶住野行黎行去,識推學步車仲識拎起架車轉彎,平時係佢面前要佢放手行幾步到你度都得。
就係因為屋企地方細,冇足夠空間比佢學行。而家出街又怕,啲公園又封曬,我地住梨木樹,前排有人中左,搞到更加唔敢出去。再咁落去都唔知bb幾時先識行。
有冇jm可以比啲意見可以去邊度或者點訓練bb學行?

大宅

回覆樓主:

BB肯唔肯帶口罩?
我女肯帶口罩,而家都會日日帶佢落樓下行下(我住呢邊唔多人,通常落街都係得5、6個人)
如果小朋友肯帶口罩,我覺得俾佢行下都好,我屋企又係好細,行唔到耐,所以一落街就好似甩繩馬騮咁
同埋我女果時未識行,我會帶埋佢部推車落街俾佢推,到佢推住行得順暢,我會拖佢2隻手手行,行到熟果時,我就用學行帶,甩手俾佢試行,行多2次就完全識行

伯爵府

FrancesLam_FB 發表於 20-5-27 20:36
其實係冇地方比bb學行,佢識扶住野行黎行去,識推學步車仲識拎起架車轉彎,平時係佢面前要佢放手行幾步到你 ...

樓下公園

大宅

FrancesLam_FB 發表於 20-5-27 20:36
其實係冇地方比bb學行,佢識扶住野行黎行去,識推學步車仲識拎起架車轉彎,平時係佢面前要佢放手行幾步到你 ...

係家練習已足夠

禁止訪問

別墅

戴口罩落樓下公園,拖住佢隻手慢慢行,好快學識

首頁

尾頁

跳至