0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

政府超聲波期因疫情未排到 所以想出去私家睇 有無媽媽知道邊個私家醫生處理呢樣比較有經驗呢 謝

民房

shersherma 發表於 20-5-29 11:38
政府超聲波期因疫情未排到 所以想出去私家睇 有無媽媽知道邊個私家醫生處理呢樣比較有經驗呢 謝
...

我仔仔都係有尼個問題,依家4個月,系QE照到有睾丸但唔知幾時會跌落去個袋度

大宅

Sinmaggie 發表於 20-8-18 20:42
我仔仔都係有尼個問題,依家4個月,系QE照到有睾丸但唔知幾時會跌落去個袋度
...

佢都照到有睪丸 佢依家8個月 我近期好似發現佢落緊來 摸到有一粒野 等緊10月覆診 我朋友個仔之前大約一歲多小小粒睪丸就跌番落來 希望佢自然跌落來 唔洗做手術喔

禁止訪問

大宅

2024年龍年勳章

shersherma 發表於 20-8-19 15:16
佢都照到有睪丸 佢依家8個月 我近期好似發現佢落緊來 摸到有一粒野 等緊10月覆診 我朋友個仔之前大約一歲 ...

冇事既,祝福JM~~

男爵府

畀面勳章

shersherma 發表於 20-5-29 11:38
...

我去長沙灣睇

複式洋房

我仔都係, 到左一歲要做手術,
不過都係小手術, 作為媽媽, 擔心一定有既,
不過都只能夠順其自然,
交比醫生去CHECK

大宅

cara_ice 發表於 20-9-2 14:16
我仔都係, 到左一歲要做手術,
不過都係小手術, 作為媽媽, 擔心一定有既,
不過都只能夠順其自然,

想問你係政府定私家做呀? 其實佢依家有時係會跌左來 又好快彈番上去

仔仔住左幾多日醫院呀

複式洋房

shersherma 發表於 20-9-3 22:19
想問你係政府定私家做呀? 其實佢依家有時係會跌左來 又好快彈番上去

仔仔住左幾多日醫院呀
我仔O係QM 做, 因為佢細個所以當日係第一個做手術, 大約8, 9 點,
其實個幾鐘就做完, 再等麻醉藥過, BB 推番出黎大約下午,
之後等BB 有痾到尿, 大約6點就可以出院回家架喇

TOUCH WOOD 宜家2歲半無彈番上去,
不過比起隔離果粒會細D,
問過醫生話係正常, 大下大下可能可以追到..

有問題隨便問我..
明白媽媽會擔心...

複式洋房

回覆 cara_ice 的帖子

你好,我仔仔剛出世3日,係私家開刀出世 ,兒科醫生話check到有一邊無左蛋蛋,照左超聲波都搵唔到,佢叫我去搵外科,因為唔關兒科事佢幫唔到我,我好擔心一萬個擔心,諗起就喊,自己又未出得院帶佢睇其他醫生,唔知點算,又無其他資料。請問你當時係去健康院再轉介QE睇專科?定係去搵私家診所睇再轉介?有無醫生可介紹,有無其他資料可以話我知。非常感謝你幫助。。。

複式洋房

meimeihkma 發表於 20-11-8 07:27
回覆 cara_ice 的帖子

你好,我仔仔剛出世3日,係私家開刀出世 ,兒科醫生話check到有一邊無左蛋蛋,照左 ...

你好, 先唔洗太過擔心,
影響你坐月,
因為我係QM 生, 所以即刻就係QM 跟進,
你可以問問私家醫生會唔會寫紙轉介紙比你先,
寫左就可以拎去任何一間政府醫院排症
不過政府醫院排都要D 時間,
可以等BB 出左院坐好月,
大多少少再去做^^
有咩可以PM 我傾..

首頁

尾頁

跳至