夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果冇估錯一係佢地婚姻有問題,一係樓主年紀好細個,思想上似,老公應該年紀大過佢,但解釋唔到比佢聽,引導唔到佢。呢段婚姻唔樂觀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

Youngmonster 發表於 20-5-29 17:56
回覆 百寶袋 的帖子

下...其實有乜事,6299都會幫住老公,

講得中肯 ,大家客客氣氣唔好咁上心,當然同親父母無得比,都要尊敬嘅! 响夫家其實你同你老公係一體,無分彼此! 不過個個星期返有D密,隔下會好d

男爵府

我想講父母想見自己兒女好平常,我奶奶見到我老公,叔仔個樣係笑得好甜。

老公父母都係親人嘛,點會新袍唔跟老公返去食飯咁奇怪,除非樓主同老爺奶奶不和。

別墅

siugocandy 發表於 20-5-29 19:58
我想講父母想見自己兒女好平常,我奶奶見到我老公,叔仔個樣係笑得好甜。

老公父母都係親人嘛,點會新袍唔 ...

因為屋企有兩個女人好是非

水晶宮

百寶袋 發表於 20-5-29 18:26
你咁多餘,又唔係你老公嘅親人,咁你又留起你老公身邊做乜,睇你舊post都話想離婚就趁早 :igiv ...

佢老公幫佢比首期,仲想點,嚴重公主病,佢仲話想離婚,未離咩?

伯爵府

你嫁咗人,唔明點解覺得同老公返6299度都唔大反應。結咗婚一齊返去好正常,各自各返自己屋企先奇怪。

別墅

Fion710 發表於 20-5-29 20:57
佢老公幫佢比首期,仲想點,嚴重公主病,佢仲話想離婚,未離咩?

我自己都有份出,你講到俾左首期好似好大哂咁

別墅

ivycwl 發表於 20-5-29 21:10
你嫁咗人,唔明點解覺得同老公返6299度都唔大反應。結咗婚一齊返去好正常,各自各返自己屋企先奇怪。
...

因為我身邊大部份人都唔係咁,而且返去唔太開心

水晶宮

Youngmonster 發表於 20-5-29 21:15
我自己都有份出,你講到俾左首期好似好大哂咁

你自己講

禁止訪問

別墅

百寶袋 發表於 20-5-29 21:32
人心不足蛇吞象,換轉叫佢出睇吓佢有無咁順攤,睇佢之前個post就知,錢就想老公出,老公想2公婆返男家就玩 ...

佢老公都要承擔自己選擇既後果。如果我另一半咁,我真係頂唔到。

別墅

百寶袋 發表於 20-5-29 21:32
人心不足蛇吞象,換轉叫佢出睇吓佢有無咁順攤,睇佢之前個post就知,錢就想老公出,老公想2公婆返男家就玩 ...

咁講我又有啲唔岩既,盡量返下,但平日收工已經好攰,返左一晚weekend已經無左好多時間,我都係平日先返娘家,我老公都其實有幾多可取之處,無得着數就拎哂,責任又無既,雖然我之前既Ex根本唔洗我返

水晶宮

Youngmonster 發表於 20-5-29 21:49
咁講我又有啲唔岩既,盡量返下,但平日收工已經好攰,返左一晚weekend已經無左好多時間,我都係平日先返娘 ...

離婚咪唔使返囉,講真!

別墅

Fion710 發表於 20-5-29 22:17
離婚咪唔使返囉,講真!

複式洋房

Youngmonster 發表於 20-5-29 18:25
我羨慕我朋友有次上去食飯佢99話唔洗上來,癈事執屋,拜山都無叫我朋友
...

你係咪仲係好年輕?我以前都會咁諗,唔駛我去仲好,人大左反而好珍惜有家人同你一齊食飯,老土啲講,你嫁左俾你老公,你老公屋企人就係你屋企人,你試試用心對佢地,老人家會感受到,雖然唔係自己阿媽始終隔一層,但有親人可以齊齊整整食飯係好幸福架!

男爵府

Youngmonster 發表於 20-5-29 21:49
咁講我又有啲唔岩既,盡量返下,但平日收工已經好攰,返左一晚weekend已經無左好多時間,我都係平日先返娘 ...

樓主你都算幾好喎~對於人哋嘅評論你都會聽下~或者一人退一步~唔好個個星期返囉~你同你先生傾吓啦

伯爵府

Youngmonster 發表於 20-5-29 18:23
我呢個多餘既人又唔係佢親人,唔洗叫我食飯,我好多朋友都係各有各返,啊妹男男女女既朋友都係咁。

我媽 ...

樓主:唔好再同你d朋友比較啦!人比人、氣死人㗎!好多Jm都好言相勸,結婚從不是兩個人嘅事,睇返你舊帖,你話你屋企好簡單冇乜親戚,可能就係咁,你唔慣同親戚聚會。你唔想返,你話C6可以自己返,我話你知,1年半載唔去,你可能好開心,但日子耐咗,佢都繼續風雨不改,個個星期都去,你唔去,自然唔洗同你講,到時你就會覺得不是味兒、真係似外人啦!
而家乖乖地同C6商量下啦!

男爵府

樓主,ex又點同老公呀?結咗婚,老爺奶奶就係你屋企人啦

恕我唐突,請問你貴庚?

別墅

樓主,勸你一句,你講得啱,婚姻係兩個人嘅事。係兩個人相愛,所以希望對方開心的。
你老公希望你可以陪佢返去食飯,do what your man loves . 好難咩?
愛,就係咁。佢開心你自己都會開心。
當然,你都可以話,why can’t he do what makes me happy? 我係唔想返去食飯呀!
我想講,婚姻就係你就下我、我就下你。也因為愛,所以不會太計較。如果你哋兩邊都沒有咁嘅心,
點解要結婚

子爵府

Youngmonster 發表於 20-5-29 16:40
其實佢地一家人團聚,我係唔係度唔重要,我6299隻眼見到我老公眼甘甘,我唔明我做咩要係度,但唔明我老公點 ...

喺呢件事上,我同你有同感 。
人嘅時間有限, 個個weekend都要返男家嘅話,根本就冇曬時間,有咁嘅需要咩?自己兩公婆行下又好,返下女家又好,點解要個個星期畀晒男家?

首頁

尾頁

跳至