論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

*請問你哋請工人嘅話會唔會出電話卡畀佢哋?方便聯絡?*

*你哋會用咩形式?純2G? 定都可以用下Whatzapp?*

*感謝分享*

侯爵府

serenaland 發表於 20-5-29 18:19

*你哋會用咩形式?純2G? 定都可以用下Whatzapp?*

我比姐姐揀,可以攞$90電話津貼(只係貪方便+埋人工就齊頭) or 電話卡連數據任用(因為我係家庭plan有卡多),我上一個姐姐就揀錢,新姐姐就未知……個人覺得我好多時同佢係用電話溝通,廢事話冇錢交電話費而搵唔到人,所以我會負責,同埋而加都主要用whatsapp

子爵府

serenaland 發表於 20-5-29 18:19

咁要睇吓你有冇需要联络佢

我屋企冇fixed line, 我就用舊電話,買咗張一年20G, 2000 分鐘, 4G prepaid card, 方便自己在外打電話返屋企揾工人,或者工人出外工作時带在身邊,方便我揾佢,電話放家中指定位置, 只for 工作用
唔需要理工人私人用電話方法,唔使教佢,問佢,佢哋樣樣唔識做,電話依家嘢最精靈,唔好俾屋企wifi password 佢
一年本地prepard card, CSL, Smartone, 都有,鸭寮街有好多,大概$130 到$140 一張,用一年,好抵!!

洋房

細姐姐 發表於 20-5-30 15:29

我屋企冇fixed line, 我就用舊電話,買咗張一年20G, 2000 分鐘, 4G prepaid c ...

請問有包數據嗎?

子爵府

兒熙 發表於 20-7-6 08:18
請問有包數據嗎?

有數據的,每張咭唔同,有20G, 25G, 一年,睇你買邊張
經驗係數據用量唔多,send 吓whatsapp, 或者買嘢時,send 相,唔係俾工人私用睇片,我又set 咗wifi

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

第一日入屋時有買電話卡比佢,之後佢自己增值

大宅

唔好俾屋企wifi password 佢, 請問點解? 謝謝..

細姐姐 發表於 20-5-30 15:29

我屋企冇fixed line, 我就用舊電話,買咗張一年20G, 2000 分鐘, 4G prepaid c ...

子爵府

ALYYCC 發表於 20-7-6 11:54
唔好俾屋企wifi password 佢, 請問點解? 謝謝..

1) 阻慢自己及家人上網
2) 唔使錢,好似encourage 工人上網,工人見有便宜,不停上網,睇片,傾電話

冇工人問過我攞wifi password, 就算問都咋唔知,唔明佢講乜,唔會俾

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

兒熙 發表於 20-7-6 08:18
請問有包數據嗎?

我早排買咗張lucky sim俾姐姐,$100有30G 2000分鐘用csl網絡

俾佢時講明只提供一次,以後要自己買,無提供屋企WiFi password

別墅

竇漪房 發表於 20-7-6 12:38
我早排買咗張lucky sim俾姐姐,$100有30G 2000分鐘用csl網絡

俾佢時講明只提供一次,以後要自己買,無提 ...

請問有效期有幾多日?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

serenaland 發表於 20-7-7 23:04
請問有效期有幾多日?

365日

首頁

尾頁

跳至