夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Ali123456 發表於 20-6-1 01:20
回覆 daniel1314 的帖子

請問點可以做到捱20年?會日日都好辛苦
為小朋友打點,己夠你忙了,不知覺的過了好多年了...

複式洋房

Macusmama 發表於 20-6-1 11:58

Can’t agree more! 孩子大了,才發覺沒有了自己,好迷茫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

tabolau 發表於 20-5-30 09:19
回覆 issactmaria 的帖子

性格不合, 忍咗對方脾氣好耐, 性生活不協啦~
性生活不協啦~[/quote]呢樣都好重要

禁止訪問

男爵府

858D 發表於 20-6-1 06:48
難相處,難共事,影響到情緒健康,繼而身體健康。當中沒有誰對誰錯。大家都是好父母,為子女著想。
雙方去 ...

都係!我仍然被迫要為工作搏殺時,但另一半已踏入半退休階段。而我工作壓力情緒不好時,他就完全不體諒,仲要燥底勁爆我,再下去我就係頂唔順!

珍珠宮

issactmaria 發表於 20-6-1 20:10
都係!我仍然被迫要為工作搏殺時,但另一半已踏入半退休階段。而我工作壓力情緒不好時,他就完全不體諒, ...
我嘅情緒受唔起同嗰D燥底勁爆嘅人相處。唔同有D人可以勁爆翻轉頭,大家互爆完冇事。名符其實嘅「兩公婆床頭打交,床尾和」。我唔得,我只會自己委屈,不斷抑壓自己,搞到自己鬱出病來。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

polar.bear 發表於 20-6-1 13:43
Can’t agree more! 孩子大了,才發覺沒有了自己,好迷茫

我係忙到無哂自己,感覺不斷付出支援家人,但到我有問題時,誰來支援我!

複式洋房

issactmaria 發表於 20-6-2 06:10
我係忙到無哂自己,感覺不斷付出支援家人,但到我有問題時,誰來支援我!
...

當然家人係要照顧、支援的,家人幸福自己也幸福,但也要建立自己的圈子、興趣,唔係變孤獨老人!不過怎樣開始?

侯爵府

Macusmama 發表於 20-6-1 11:57
男人幾大都比較易揾到第二個女人,但女人要睇緣份了..

最近知道一對50歲男與一個35歲女(外表似廿尾)拍拖,另一個34歲男舊同學 搵d 22-25歲(小三)拍拖。

識佢哋前任,就人老珠黃
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

Huuu 發表於 20-6-2 19:27

最近知道一對50歲男與一個35歲女(外表似廿尾)拍拖,另一個34歲男舊同學 搵d 22-25歲(小 ...

真係,有d 男人有錢無銭,後生到老都甘衰格!

洋房

susuwai 發表於 20-6-1 00:45
因為另一半太理所當然,所有嘢(無論經濟或情感上)都唔肯付出,一段關係中只有我付出的話,又怎能再走下 ...

我同你有-樣既感受。但因為前前後後另-半講左好幾次離婚。我決定放棄了。而系分居中

別墅

tlyhelen 發表於 20-6-7 08:15
我同你有-樣既感受。但因為前前後後另-半講左好幾次離婚。我決定放棄了。而系分居中
...

既已成定局,就要努力地面對未來的生活。加油!
有小朋友嗎?

洋房

susuwai 發表於 20-6-7 15:58
有小朋友嗎?

有啊!而家安排緊

洋房

susuwai 發表於 20-6-7 15:58
有小朋友嗎?

有啊!而家安排緊點生活。

大宅

Macusmama 發表於 20-6-1 11:58

同意,為小朋友忙已經足夠,唔想再為無謂人忙,自己都輕鬆哂

大宅

issactmaria 發表於 20-5-30 06:55
除了因第三者,身邊有無朋友中年離婚,通常因為甚麼原因?

通常都係老公發神經,再唔係就出軌,最激個個係打女人,呢3個朋友 有2個佢地唔識,但我發現佢地共同點都係拍拖無2年就結婚 同埋有左小朋友先結
呢家係張床都休息~~好舒服

大宅

Jan.Jan 發表於 20-6-8 07:57
同意,為小朋友忙已經足夠,唔想再為無謂人忙,自己都輕鬆哂

佢地都係咁諗 母女/母子 相依為命咁 。男人好多都係衰,都係要用時間感情令個男人 有份責任感
呢家係張床都休息~~好舒服

大宅

59歲,離婚1年,日間笑面迎人,夜裡 愁眉不展輾轉難眠,仲好掛住有小三的前夫😭😭

珍珠宮

畀面勳章

polar.bear 發表於 20-5-31 00:32
男人可能中年仲夠魅力,但女人到更年期皮膚變粗仲可以搵化妝品遮吓,但皺紋出晒黎又中年發福的仲可以搵第 ...

50歲仲好似KFC,舞王,3哥咁有幾多個
大把頭髮無曬,肚腩有左7個月,棚牙不堪入目

公爵府

yyyeung 發表於 20-5-30 20:18
性格不合,價值觀不同,愛的語言不同,現在面對緊,被離婚中,老公50

你哋有冇仔女?

首頁

尾頁

跳至