論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

名:HA**NAH, ID:WX3**947*,年齡:*/*/1980
入屋3個星期已遞遲職信,工作表現超差、完全不服從指令、非常懶惰、不誠實、個人衛生意識超差,佢依家開始搵工,千萬唔好請佢

平時教佢點做家務、清潔、照顧BB,全部都唔聽話,又經常講大話唔誠實

叫佢每日BB餐單要換,每次都系煮個幾樣唔換(胡蘿蔔素高既食物),食到BB皮膚好黃,親自教佢點幫BB沖涼再拍片,之後叫佢睇返條片,唔肯睇唔肯學,要太太每日親自教,叫佢要好輕力幫BB換片,依然好大力搞到BB屁股紅細

去廁所用手抹屎唔用紙巾抹,搞到馬桶蓋、水箱同包濕廁紙都系屎,要太太去廁所時先發現幫佢清潔d屎,佢扔完m巾都可以唔洗手

複式洋房

wendy1224 發表於 20-5-30 12:19
名:HAXXNAH, ID:WX3XX947X,年齡:X/X/1980
入屋3個星期已遞遲職信,工作表現超差、完全不服從指令、懶惰 ...

清潔成日做d唔做d、d野可以洗一半唔洗一半,洗碗有時唔用洗潔精洗,用清水洗,洗BB既食具同玩具有些洗得唔干淨,發霉

平時既餸連水一齊倒落垃圾桶,搞到垃圾桶發臭,地下都系d垃圾水,佢有時會將晚餐中午就煮熟,中午煮熟夜晚先食令到食物唔新鮮、唔健康,等於食隔夜餸,晚餐應該晚上先煮,又會將d生肉唔擺系雪櫃,中午擺到夜晚才煮, 滋生細菌

未經顧主同意偷食同偷用顧主既日用品,先生在家時,佢有時沖完涼或者起床時都唔戴bra

複式洋房

wendy1224 發表於 20-5-30 12:27
清潔成日做d唔做d、d野可以洗一半唔洗一半,洗碗有時唔用洗潔精洗,用清水洗,洗BB既食具同玩具有些洗得唔 ...

工作期間傾電話,一邊煮飯一邊傾電話,一邊傾電話,然後一隻手洗碗一隻手洗手,太太即刻話左佢2次,唔理太太繼續傾電話,唔服從指令搏炒,同太太講話如果你炒我,你要賠一個月錢比我,我要錢,唔要一個月通知

餵緊BB食野時佢又用手指了牙,又用d牙開BB抹面既濕紙巾,好唔衛生

叫佢洗碗要用洗潔精洗,唔好只用清水洗,仲鬧顧主精神病

請工人系想令到屋企更乾淨,請著佢令到屋企更污糟

系屋企開遮,話顧主經常望住佢做野,咁就見唔到佢,話屋企落雨要開遮,平時鍾意一邊煮飯一邊偷食

子爵府

工作期間傾電話,一邊煮飯一邊傾電話,一邊傾電話,然後一隻手洗碗一隻手洗手,太太即刻話左佢2次,唔理太 ...

咁佢肯自己辭工?

工人乜嘢背景?

複式洋房

細姐姐 發表於 20-5-30 15:20
咁佢肯自己辭工?

工人乜嘢背景?

佢辭完後有後悔話依家肺炎好難搵工唔想走,話想留到肺炎好返先走,但系佢完全唔聽話,當我死既,叫佢要改善既都無改善,我唔會留佢
佢系老屎忽,好有錢,出國打左13年工,鄉下起細樓,又儲左25萬港紙,唔憂做,話4年後就退休,所以咪完全唔聽顧主話囉

洋房

工作期間傾電話,一邊煮飯一邊傾電話,一邊傾電話,然後一隻手洗碗一隻手洗手,太太即刻話左佢2次,唔理太 ...

極品。
我家印公主做了20天向我辭職,極不負責任,浪費我一萬元費用。
断約勿請。

印公主: MxxxYana

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你去同佢清潔埋D便便? 有無攪錯? 叫佢清潔返。 印信回教, 回教去完大, 用手抹pet pet, 然後洗八月十五。 太核突, 所以我鬧死都用bun. 但bun亦有信回教架。

珊瑚宮

如在回教國家中東 星馬(回教)打工 用手抹屎一D都吾奇
因佢主人一家都係咁

玩具萬歲!

男爵府

wendy1224 發表於 20-5-30 17:14
佢辭完後有後悔話依家肺炎好難搵工唔想走,話想留到肺炎好返先走,但系佢完全唔聽話,當我死既,叫佢要改 ...

Agent 話斷約都大把人爭,佢吾怕喎,係僱主驚就真。

複式洋房

lily-of-valley 發表於 20-5-30 18:14
你去同佢清潔埋D便便? 有無攪錯? 叫佢清潔返。 印信回教, 回教去完大, 用手抹pet pet, 然後洗八月 ...

我都唔想,已經每日叫佢唔好用手用紙巾抹,叫佢去完廁所檢查清楚有無整污糟左,有污糟既話就自己清潔乾淨,但系佢都唔聽,有時我去緊廁所時先睇到有屎,逼住清潔左先

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

wendy1224 發表於 20-5-30 22:22
我都唔想,已經每日叫佢唔好用手用紙巾抹,叫佢去完廁所檢查清楚有無整污糟左,有污糟既話就自己清潔乾淨 ...
鞋, 回教去完大, 唔用廁纸用手架, 點叫都唔會聽。 即如叫我地唔用廁紙用手一樣。 仲有拜神似鬼上身。 所以我頂唔順印, 鬧死都用賓。

複式洋房

我都唔想,已經每日叫佢唔好用手用紙巾抹,叫佢去完廁所檢查清楚有無整污糟左,有污糟既話就自己清潔乾淨 ...

我想話,甘惡劣既賓賓點可以容忍距做左三個禮拜(emoji)

複式洋房

CarlyNg 發表於 20-6-1 00:02
我想話,甘惡劣既賓賓點可以容忍距做左三個禮拜(emoji)

真系第一日都想炒佢,但系先生話比機會佢改,之後已經比左好多次機會希望佢會改,每日教每日話,但都系死性不改,當我死既,依家遞完辭職信我地唔留佢,佢既態度就更加超差激死人,好難頂,又話我地唔要佢應該賠2個月錢比佢,佢d朋友都系咁,打橫黎講講埋d歪理,癡線

伯爵府

2024勳章

好嘔心

珊瑚宮

咁辣撻仲學人做凑仔
玩具萬歲!

複式洋房

回覆樓主:

佢地系台灣打工系無假放架,每日都要返工,唔會好似香港咁每星期有例假,又有紅日又有年假咁好福利,所以佢地鍾意黎香港打工,其他國家地方唔會好似香港咁,d法例完全唔保障d顧主,要比一筆介紹費中介,要包佢地來回機票、包食包住、包保險、包生養死葬,佢地就好似黎旅行咁,唔鍾意就搏炒等顧主賠多一個月錢,然後拍拍蘿柚就走

大宅

好恐怖

首頁

尾頁

跳至