論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今早工人放假,突然致電話想在中銀開戶口,我話個住址唔係比你收個人嘢,之前有聽過JM話唔好比佢用住址,其實有冇問題?

侯爵府

choikiuma 發表於 20-5-30 13:21
今早工人放假,突然致電話想在中銀開戶口,我話個住址唔係比你收個人嘢,之前有聽過JM話唔好比佢用住址,其 ...

個人覺得冇問題……講真姐姐要借錢,佢攞份合約已經借到,上面都有你地址

大宅

唔開銀行戶口點出糧? 你炒佢到時佢話你欠糧, 每次簽字都是被逼的, 點證明?
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

洋房

choikiuma 發表於 20-5-30 13:21
今早工人放假,突然致電話想在中銀開戶口,我話個住址唔係比你收個人嘢,之前有聽過JM話唔好比佢用住址,其 ...

If I were you, I would not allow her to use your address for personal use.

I pay her salary by cash with her signature.
You can check her signature on the employment contract.

珊瑚宮

出糧出現金
佢唔玩野就得
至怕玩野
玩具萬歲!

大宅

chbch 發表於 20-5-30 17:08
唔開銀行戶口點出糧? 你炒佢到時佢話你欠糧, 每次簽字都是被逼的, 點證明? ...

出糧用cash cheque,不劃線,要對身份證才可到銀行取錢,不用入戶口,一樣有銀行紀錄

洋房

choikiuma 發表於 20-5-30 19:55
出糧用cash cheque,不劃線,要對身份證才可到銀行取錢,不用入戶口,一樣有銀行紀錄
...

這真是最安全的做法。

首頁

尾頁

跳至