自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

尋日去了楊屋道街市2樓周記買活雞,清遠雞$195打算煲湯,跟住個伯伯俾左個號碼牌我,叫我轉頭來拎,跟住將桶雞拎去第2度殺及處理。 過左15分鐘再將隻雞俾我。 點知晚上食時,發覺味道係冰鮮雞,好大陣味,新鮮雞味吾係甘的! 好嬲好嬲! 黑店!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你今日專登返去影相?咁你有無同佢地講過有咁既情形吖?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

咁衰

男爵府

街市真係好多古惑野
我媽教落拎雞後要摸下係咪暖
我都試過買魚比人掉包,蒸完後好腥

wcpcelia    發表於 20-6-1 09:49

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

monmonyy 發表於 20-5-31 15:47
尋日去了楊屋道街市2樓周記買活雞,清遠雞$195打算煲湯,跟住個伯伯俾左個號碼牌我,叫我轉頭來拎,跟住將 ...

幾倍價錢喎
放下自在

大宅

my005 發表於 20-5-31 16:07
你今日專登返去影相?咁你有無同佢地講過有咁既情形吖?

尋日同朋友傾計時有影到係到買緊雞, 打去話俾你地換了雞,他地當然無承認

大宅

gunpowder 發表於 20-5-31 16:15
街市真係好多古惑野
我媽教落拎雞後要摸下係咪暖
我都試過買魚比人掉包,蒸完後好腥

係啊,下次要醒d啦我 唉 太黑心

大宅

cattz288 發表於 20-5-31 16:17
幾倍價錢喎

新鮮雞和冰鮮雞一食就好大分別的

水晶宮

我一直幫襯楊屋道街市的協生,好老實的,已經幫襯左4年以上

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

呢個街市,魚檔都上過報道,偷龍轉鳳,原來雞都得?!

大宅

wcandtt 發表於 20-5-31 16:23

我一直幫襯楊屋道街市的協生,好老實的,已經幫襯左4年以上

下次去你果間試吓

大宅

stagea 發表於 20-5-31 16:23
...

他d雞吾係當住你面劏,係拉去第2度劏。 所以俾人換左我都吾知啊

子爵府

monmonyy 發表於 20-5-31 15:47
尋日去了楊屋道街市2樓周記買活雞,清遠雞$195打算煲湯,跟住個伯伯俾左個號碼牌我,叫我轉頭來拎,跟住將 ...

我試過喺楊屋道俾人換咗嚿燒肉, 明明我指嗰嚿都 唔係買返屋企嗰嚿 行開影相畀大家睇

伯爵府

...

除此之外,「三隻手」都唔少。
所以去楊屋道街市,要小心。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sjssjssjs 發表於 20-5-31 16:36
我試過喺楊屋道俾人換咗嚿燒肉, 明明我指嗰嚿都 唔係買返屋企嗰嚿 行開影相畀大家睇
...

好衰喎

琥珀宮

rello 發表於 20-5-31 16:37
除此之外,「三隻手」都唔少。
所以去楊屋道街市,要小心。

好似好伏

子爵府

stagea 發表於 20-5-31 16:38
好衰喎

係囉 超衰呀……真係嬲…… 而家斬燒肉嗰啲……通常都遮住…… 所以我以後買都係要開盒望一望先走

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

monmonyy 發表於 20-5-31 16:19
尋日同朋友傾計時有影到係到買緊雞, 打去話俾你地換了雞,他地當然無承認
...

咁衰,以後唔好幫襯佢喇。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

...

呢個街市真係好多古惑野,唔係買開既相熟檔就無謂博

琥珀宮

sjssjssjs 發表於 20-5-31 16:40
係囉 超衰呀……真係嬲…… 而家斬燒肉嗰啲……通常都遮住…… 所以我以後買都係要開盒望一望先 ...

下次叫唔駛斬

首頁
12345...6

尾頁

跳至