論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問問請direct hire, agency 話收$9800 包晒所有費用(工人不用再比任何錢了)。哪大家知道是否我要自己叫工人比回機票,training course, 驗身,保險費給我的,我是否幫她做代款而已呢?

侯爵府

bobyman 發表於 20-5-31 16:15
想問問請direct hire, agency 話收$9800 包晒所有費用(工人不用再比任何錢了)。哪大家知道是否我要自己叫 ...

training course應該係姐姐比,驗身就唔清楚,機票同保險係僱主比

侯爵府

想問問請direct hire, agency 話收$9800 包晒所有費用(工人不用再比任何錢了)。哪大家知道是否我要自己叫 ...

agent收得你9800,就係僱主負責比,姐姐自己都要係果邊比d錢搞……如果你覺得貴可以揾其他agent, 我啱啱請本地完約都要8500(唔包機票)

大宅

DIRECT HIRE 本地定海外呀?
包哂所有費用伙咩費用?
你要問返AGENT喎

其實咁既價錢咪仲貴過AGENCY FEE???

大宅

回覆 muffinman23 的帖子

DIRECT HIRE 海外
$9800包哂所有費用如AGENCY FEE, 工人visa , training, 驗身, 機票,...

大宅

你們找的都好平, 我剛請完約要12500不包機票

大宅

嘩,好貴喎。包乜嘢啊?本地or海外?唔應該要幫姐姐比佢啲費用,要佢哋自己負返啲責任先得,唔係嘅話佢哋好易走咗佢

大宅

如果自己找到工人,再找agent做文件應該不用那麼貴。你個價錢係由Agent介紹工人的收費。一般請印係贵過菲。

男爵府

好貴喎
本地or海外?我18年都Direct hire海外(親戚家姐姐的親戚)

當時都係46xx,包機票,菲國驗身等等,我再加900蚊左右連埋到港代辨身份証及接機,到步後驗身..,全單好似係5千內

姐姐在菲都要俾training course,出糧都再俾agnecy(10%)

不過我純粹係幫手搞手續,呢類情況唔好預有售後....... 如果你想知邊間可以pm我

大宅

惡人谷主 發表於 20-6-5 16:27
好貴喎
本地or海外?我18年都Direct hire海外(親戚家姐姐的親戚)當時都係46xx,包機票,菲國驗身等等,我再加9 ...
我屋企人都係咁上下價錢經agent 做direct hire請菲傭姐姐,都妥當同快。

禁止訪問

大宅

NKHbb 發表於 20-6-6 12:44
回覆 bobyman 的帖子

我弟婦自己識到個香港嘅印傭,自己帶上agent,收費六千幾,好似系包晒所有野無其他費 ...

可否pm agent資料給我(emoji)

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章 DHA勳章

回覆 惡人谷主 的帖子

Can pm the details with thanks

男爵府

回覆 audrey420 的帖子

已PM你

複式洋房

回覆 NKHbb 的帖子

would you please pm agent info? Thanks !

禁止訪問

別墅

NKHbb 發表於 20-6-6 12:44
回覆 bobyman 的帖子

我弟婦自己識到個香港嘅印傭,自己帶上agent,收費六千幾,好似系包晒所有野無其他費 ...

Can PM the agency's information to me? Thank you!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至