婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

周杰倫老婆 發表於 20-6-2 20:42
好煩,佢得我老公一個仔,成日想控制我地

下次答:你個仔鍾意我咁靚嘛!

大宅

Shellyxlk 發表於 20-6-2 20:46
下次答:你個仔鍾意我咁靚嘛!

坦白講我唔係咩大美人,只係想整整齊齊稍為打扮一下氹自己開心,人地睇落又舒服d,咁都得罪佢真係O嘴

珍珠宮

周杰倫老婆 發表於 20-6-1 16:15
佢喺大陸生活左幾十年,一直冇做保養,可能因為咁佢覺得我結左婚仲扮靚好無謂
...
呢啲比較麻煩,會成日覺得新抱要跟返佢幾十年前大陸做法。你老公行開佢先出聲,咁衰。你都應該還擊佢,唔係佢咪蝦住你?

大宅

周杰倫老婆 發表於 20-6-2 20:45
明明我犧牲自己時間去堅持嘅野,俾佢講到我係好得閒唔去做家務唔去湊女掛住扮靚咁,佢真係心理變態
...
我都覺得你奶奶應該妒忌你
比人讚係人都開心,親戚讚你無讚你奶奶咪比說話你聽。
我奶奶好耐之前都試過話我係到化妝搞咁耐(因為我放假先會化下妝所以比較耐少少)
佢就係到話:都上左岸架啦,結左婚仲洗乜打扮!
我都係想就算做左人阿媽,都執返正個樣出街,咁都有問題咩!

大宅

crazypaper 發表於 20-6-3 09:36
呢啲比較麻煩,會成日覺得新抱要跟返佢幾十年前大陸做法。你老公行開佢先出聲,咁衰。你都應該還擊佢,唔係 ...

係..佢成日話以前喺大陸鄉下點點點,話我老公細個果陣完全冇用過尿片,可能用尿布啦,佢就話香港尿片咁貴,成日問我幾時同女女戒片,又話奶粉貴點解我唔餵耐d人奶,話我完全冇俾過人奶佢個乖孫飲,大佬呀,我都想餵呀,但生完2個月就產後抑鬱好快收左奶,佢唔關心我不突止仲成日講野有骨,我情緒曾經差到爭d自殺

複式洋房

回覆樓主:

其實做現代ftm 仲慘過返工,大把人仲話緊以前啲人養六個都無問題仲有時間穿膠花,仲以為依家喺屋企唔駛做淨係湊一個女好爽,老實,睇下你點湊啦,乜都唔理,煮bb飯又唔駛特別做,個女喊到痴線都唔理,瀨屎得閒先抺,跌親死唔去當無嘢嘅,咁就實多時間㗎。

我做老公,星期六日我主力湊老婆休息,可以話係忙到瞓街,真係屙屎都無時間,一關門個女就喺出面喊,死都要一齊入嚟睇住你屙。

返工就仲可以同人吹水上網偷懶,輕鬆好多。

Hehehahayeah    發表於 20-11-7 01:15
crazypaper    發表於 20-6-4 08:11

大宅

ryanthebest 發表於 20-6-3 17:54
其實做現代ftm 仲慘過返工,大把人仲話緊以前啲人養六個都無問題仲有時間穿膠花,仲以為依家喺屋企唔駛做淨 ...

呢位爸爸真係明白事理,我老公最初都唔知做ftm湊女做家務煮飯係幾辛苦,直至有一次我唔舒服交晒d工作俾佢。。佢依家就完全明白😂
好多未結婚或未生bb嘅人都覺得ftm係偷懶唔想返工先喺屋企湊bb 你講得啱,hea湊hea煮唔做家務手機不離手嘅話的確好嘆,但我自問各方面都做足,我會花好多時間陪玩陪讀,個女訓左我就去做家務,根本到深夜先有私人時間抖下

男爵府

唔好理佢,我99都係咁 ! 試下個果係佢親生女會唔會咁講 !

peppamo    發表於 20-11-28 16:39

洋房

FTM都梗係要照顧好自己啦, self care對FTM最緊要, 因為你D時間好多都比左小朋友, 唔使理佢啦, 你自己開心就好, 一係就叫埋佢一齊扮靚, 等佢唔使羨慕你

男爵府

周杰倫老婆 發表於 20-6-1 10:32
事源同6299加一個親戚姨姨食飯,個姨姨禮貌地讚我做左媽媽都保養得皮膚靚,有光澤,同埋識打扮,99聽到即刻 ...

好明顯佢唔抵得你靚過佢,唔抵得人地讚你唔讚佢所以先講d野出黎話你,諗d野下次講出黎令佢更加唔抵得,淨係睇個唔抵得既樣已經值回票價

大宅

回覆樓主:

當耳邊風算喇,佢小氣加妒忌姐。

琥珀宮

周杰倫老婆 發表於 20-6-1 10:32
事源同6299加一個親戚姨姨食飯,個姨姨禮貌地讚我做左媽媽都保養得皮膚靚,有光澤,同埋識打扮,99聽到即刻 ...

比我會答佢,係c6叫我得閒就去做下faical架

別墅

ryanthebest 發表於 20-6-3 17:54
其實做現代ftm 仲慘過返工,大把人仲話緊以前啲人養六個都無問題仲有時間穿膠花,仲以為依家喺屋企唔駛做淨 ...

呢位真係極少有的好爸爸、好老公(emoji)(emoji)

子爵府

壞蛋獎門人 發表於 20-6-1 15:04
你老公聽唔到既咩?佢阿媽講啲野咁難聽我覺得做ftm真係唔好放棄自己,要活出自己既人生呀
...
通常老公就算在場都只會覺得係無野
或者係 我媽講下笑啫 唔使甘大反應吓 甘

複式洋房

D 99 成日都覺得一定要搵到錢又湊到仔女先叫叻,以為做全職主婦好得閒日日無所事事(我屋企個個就係咁)

首頁

尾頁

跳至