美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

suyett 發表於 20-8-14 17:20
Lp Foundation 啱咩天氣用呀?

你cpb & lp用咩色號?我上次望住lp d 色號 R晒頭,ba又好忙唔得閒

我1年4季都用到,但有啲人會覺得夏天潤咗啲
我CPB 用O20,LP用peche
LP,我係counter試咗好多次,有啲色只係差少少

大宅

janice1226 發表於 20-8-14 16:33
應該係睇ba, 有d好麻煩又要對個code對名。 我問過話依家唔洗追數, 但唔明點解呢幾次去都有ba跟住我想我埋 ...

我有次話上去接朋友,佢話唔會幫我keep 住籃貨,要埋咗單先,我話我啲唔係咩熱門貨,我陣間拎過都得,佢話咁咪要我啲同事幫你擺返啲貨上架,我話唔使我自己擺返好,佢話咁做乜唔埋咗單先,死要我俾錢先,我覺得佢好煩,拎住籃貨走左冇理佢,放低咗個籃係Vichy 嗰面d角落,接完朋友袋野原封不動咁係返到。我去咁多次,俾親錢啲BA 都好nice, 最差係呢個。

侯爵府

pingukiki 發表於 20-8-14 17:38
我有次話上去接朋友,佢話唔會幫我keep 住籃貨,要埋咗單先,我話我啲唔係咩熱門貨,我陣間拎過都得,佢話 ...

真係好差喎,有d會就咁放喺佢背面,都叫睇下,有個超好,直頭拉住我個車等我返落嚟

大宅

ckm80 發表於 20-8-14 17:43
真係好差喎,有d會就咁放喺佢背面,都叫睇下,有個超好,直頭拉住我個車等我返落嚟
...

係囉,我心諗上去接friend 應該好普遍姐,都係五至十分鐘,你話唔keep 我咪求其放低囉,話要埋咗單先可以上去… 我覺得唔合理… 個BA 係Bobbie brown 個位,之後俾錢見佢得閒我都專登排隊搵第二個。

伯爵府

Jessieyin 發表於 20-8-14 14:44
每月幾次

呢支係魚子水?

伯爵府

joannemak 發表於 20-8-14 18:03
呢支係魚子水?

子爵府

Pollyowen 發表於 20-8-14 17:22
依家戴口罩, 都好耐冇用粉底了, 雖然好想買, 但好似得物冇所用咁

係架,但6折又好吸引喎
6折可以趁機試多d新野,唔啱用都冇咁肉赤

侯爵府

Pollyowen 發表於 20-8-14 17:13
轉左邊隻牌子呀? EYE CREAM我買左POLA

我今次見dfs平買番LP

別墅

mame_susanne 發表於 20-8-14 16:14
今日買滿二萬蚊都冇gift lu

梗係啦,之前代購買6set la mer set ,再加小小,已經2萬(emoji)

別墅

Jessieyin 發表於 20-8-14 09:15
今日9am場,有jm話跟我入,點知甩底,冇覆,我仲推咗其他Jm

我都試過(emoji)

伯爵府

ckm80 發表於 20-8-14 17:12
佢地只識熱門貨㗎咋

我今日想幫人買estee lauder果盒今期特價eye cream都無

伯爵府

ckm80 發表於 20-8-14 17:16
咁而家咪唔可以朋友自己俾錢拆單?

係呀~好在我今日無趕時間走先,如果唔係我fd就企左响度

別墅

Pollyowen 發表於 20-8-14 17:18
正價太貴,唔太捨得買

我前晚去左,得好小貨,疏疏落落咁

別墅

mame_susanne 發表於 20-8-14 19:02

剛剛打去,個小姐話登記時話朋友自己比錢便可以;但又加一句,最好問返BA(emoji)

別墅

janice1226 發表於 20-8-14 16:29
La mer個套做活動開始就無左gift

噢! 應該係我再上一次嗰日,我8:30 到,已經要排出街。入去之後,有人大叫LM set 有貨,我衝左過去,佢地一班三、四個,前面2x人,每人6盒,排到我前面,冇曬(emoji)我估應該係果日。咁我算好彩,嗰日我都可以攞曬3set gifts(emoji)
之後,LM開始門口攞籌....

侯爵府

mame_susanne 發表於 20-8-14 18:59

我今日想幫人買estee lauder果盒今期特價eye cream都 ...

我星期一去時極級多,完全無人買呀

侯爵府

mame_susanne 發表於 20-8-14 19:02

咁你個frd本身有無拎個QR code?

伯爵府

ckm80 發表於 20-8-14 20:04
咁你個frd本身有無拎個QR code?

我俾咗我自己果個佢用

侯爵府

mame_susanne 發表於 20-8-14 20:13
我俾咗我自己果個佢用

我而家如果同朋友去,唔係有額滿禮嘅話,就叫佢整返個QR code, 因為買夠兩萬佢都可以返場呀

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 janice1226 的帖子

其實雖然而家嗰塲DFS冇拆佣比 counter BA, 但唔同品牌係會有下欄,即係某啲產品每銷售一件, 品牌就會向BA每件比返幾十蚊,係品牌比唔係DFS 比。當然數目唔多同唔係所有產品都有,同埋場內好似除咗Nars (唔知有冇記錯), Chanel 同唔記得另一個品牌外,場內每個BA都可以跨品牌買野比客,係冇佣收嘅情況下,呢啲係佢哋唯一小收入。所以如果你手上有幾件有下欄分嘅貨,BA多數會好熱心咁幫你搵埋其他貨,順手幫你埋單我之前去嗰陣有訂咗貨,想叫BA幫我攞貨,佢一睇張單就叫我行完先啦,行完再返嚟攞張單旣貨順便比錢,我張單應該都係有下欄分。仲有之後我想買套貴嘢,第二邊個BA聽到直情好熱心咁幫我入倉搵,仲話幫忙攞埋訂嘅貨同倉搵套貴嘢,keep喺佢嗰個counter,費事我拎住周圍行重,咁我一定要返去搵佢埋單啦

首頁

尾頁

跳至