想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

另一半不幸2月中 9週胎停,之後吸宮坐月1個月
2月尾本人就到仁安驗丁丁
大致上都可以,唯獨型態2% fail
之後經過一段時間做資料搜集
決定食富精多,後期少少加入中醫雙管齊下
過程中,富精多就食左2盒+幾日,中醫就飲左個零月

早排覆驗丁丁,量少左,丁丁少左,但都叫足夠,活力提升左,型態就無變
中醫解釋量丁丁活力提高做岩第一步,當啲兵強壯番個根基先可以再深層去改善個型態,量多但全部蝸牛都無用,叫我唔駛擔心
仁安醫生都建議試自然

唔忍心見到另一半再痛苦多一次
唔知各兄弟姊妹睇完有咩建議?
本人男34,女29
繼續放鬆啲試自然,定一野就ivf好?
舊報告係2.6ml
新嘅係2ml

大宅

Goku1986 發表於 20-6-1 16:12
另一半不幸2月中 9週胎停,之後吸宮坐月1個月
2月尾本人就到仁安驗丁丁
大致上都可以,唯獨型態2% fail

你哋都仲好年青,如果之前都自然成功懷孕得到,胎停只是小小唔好彩,每次懷孕都係獨立case。可以再試下自然,女性29、30歲嘅卵子數量質素都係差不多。須知道,做人工,無論心理同身理女性要承受不少壓力

大宅

good_good 發表於 20-6-1 16:58
你哋都仲好年青,如果之前都自然成功懷孕得到,胎停只是小小唔好彩,每次懷孕都係獨立case。可以再試下自 ...

明白你意思
多謝你意見,同意你所講,就算人工輔助,一樣大壓力
眼前唯有做好自己

大宅

精子要改頭換面,最少要食藥半年先見效。
你地仲後生,慢慢黎啦,兩公婆每星期做3次運動,可改善體質,太太可食葉酸備孕。

加油!

大宅

stitchbaby19 發表於 20-6-1 17:31
精子要改頭換面,最少要食藥半年先見效。
你地仲後生,慢慢黎啦,兩公婆每星期做3次運動,可改善體質,太太 ...

多謝你啊
量少左其實有擔心過,不過醫師講解完就相信醫師
每日返工已經好運動

複式洋房

Goku1986 發表於 20-6-1 17:42
多謝你啊
量少左其實有擔心過,不過醫師講解完就相信醫師
每日返工已經好運動 :thinking ...

同意其他姊妹講,人工其實壓力都唔少,女士仲要打針取卵。胎停其實係自然淘汰,反而你地可以考慮兩個人做d 開心既事,小蜜月下,感情甜蜜,放輕鬆,真係易中d

大宅

minibobo_2019 發表於 20-6-1 20:09
同意其他姊妹講,人工其實壓力都唔少,女士仲要打針取卵。胎停其實係自然淘汰,反而你地可以考慮兩個人做d ...

我都明白,三位意見都好好啊!好感謝!
我同另一半會放開一點,放輕鬆,希望下次順順利利

複式洋房

做多啲運動

我之前都係型態唔好 1%<

之後食富精多 加 跑步, 食左3個多月就bingo

大宅

lkyin 發表於 20-6-2 13:14
做多啲運動

我之前都係型態唔好 1%<

多謝你勵志o既comment
我宜家食左2盒半,希望不久將來可以有改善

複式洋房

回覆 Goku1986 的帖子

你好!想問仁安驗精幾多錢,洗唔洗book?

大宅

tatabo 發表於 20-9-19 23:00

我都想知道,謝謝

大宅

tatabo 發表於 20-9-19 23:00

無記錯單一次普通驗精$850
我係仁安做婚前檢查時醫生轉介,要book
如果一般應該可以自行打電話去仁安生殖科預約

首頁

尾頁

跳至