懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我08年10月先揾完張醫生開刀生囡囡,四曰三夜無join package,埋單$29000有找,張醫生收$8000,麻醉師$3000,兒科醫生$2000,醫院三人房+雜費$15xxx。張醫生手勢好好,第二日落床有D痛,第三日行得走得,拆線又唔痛(出院前係醫院拆,唔使去佢診所)。如果再生都會揾佢
原帖由 littlecarey 於 09-5-30 14:43 發表

我問過total預幾錢(全包)
張醫生話住大房開刀,沒有特別情況,出院3萬多d

根據我表姊2年前的經驗,張醫生都同佢講3萬多d,最後佢住3人房,埋單張醫生收$28000

其實張醫生出咗名手勢好又收得平,不過覆診要預咗等好耐, ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係呀, 佢真係而家仲收 $ 12,000 真係平 !

仲要包埋巡房同兒科個下抵麻, 不過我係奇點解佢
報價係 11 k, 到出院又 12 k 姐 !!

我 call 番佢之後都問係唔係記錯定點 ? final 佢講
2009 加左同埋我揀左 3 人 room wor ..... 我都照
比, 佢亦都好好我 bb 要住多一日照燈佢都食再收多一
日巡房之類, 都係 $ 12 k 全包既 e 生費.

仲有我係 sunday 下午開刀, 佢無收附加費呢點都好難
得, 我問左有 d 要加 5 k 先接呀

原帖由 JessBB 於 09-5-30 16:02 發表

我都唔知佢加咗價喎!! 但總括來講, 佢包晒巡房費都算好抵, 我上胎麻醉 C $ 3,500咋, 即係total貴咗$2,000!! 但整體來講, 佢真係算合理呀!! 有d加價加好多!! 我家姐同佢好多朋友都揾佢接生, 所以我覺得好穩陣!! ...

大宅

仲有冇其他媽咪都係搵張醫生開刀架 ? 真係 ok ?

大宅

原帖由 ivykit 於 09-5-30 18:50 發表
我08年10月先揾完張醫生開刀生囡囡,四曰三夜無join package,埋單$29000有找,張醫生收$8000,麻醉師$3000,兒科醫生$2000,醫院三人房+雜費$15xxx。張醫生手勢好好,第二日落床有D痛,第三日行得走得,拆線又唔痛(出院前係 ...

雜費其實有d mug??? 點解咁多gei??? 仲貴過醫生費....

複式洋房

其實$15xxx係包括住院費(三人房)及雜費,雜費有:棉花、厠紙、藥......etc..
原帖由 monmuifamily 於 09-5-30 23:10 發表

雜費其實有d mug??? 點解咁多gei??? 仲貴過醫生費....

公爵府

我08年10月先揾完張醫生開刀生囡囡,四曰三夜無join package,埋單$29000有找,張醫生收$8000,麻醉師$3000,兒科醫生$2000,醫院三人房+雜費$15xxx。張醫生手勢好好,第二日落床有D痛,第三日行得走得,拆線又唔痛(出院前係 ...
hi~ivykit: 請問可以比張e生既資料我嗎? 因為dr. mo quote我09年11月中生5join package, 4日3夜大房, 埋單要$39,000呀!差成萬蚊咁遠既??

大宅

原帖由 JessBB 於 09-5-30 16:02 發表

我都唔知佢加咗價喎!! 但總括來講, 佢包晒巡房費都算好抵, 我上胎麻醉 C $ 3,500咋, 即係total貴咗$2,000!! 但整體來講, 佢真係算合理呀!! 有d加價加好多!! 我家姐同佢好多朋友都揾佢接生, 所以我覺得好穩陣!! ...

咁你今胎係咪開刀呀?

男爵府

原帖由 摩登姑娘 於 09-5-31 20:09 發表
hi~ivykit: 請問可以比張e生既資料我嗎? 因為dr. mo quote我09年11月中生5join package, 4日3夜大房, 埋單要$39,000呀!差成萬蚊咁遠既??

我今年 9 月都約咗張醫生係法國開刀,張醫生報價俾我都要$32,000喇...

大宅

開刀唔係住5日4夜咩? 你仲住3日房, 點解房錢貴左, 埋單仲咁平既!

你囡囡好得意呀!

公爵府

原帖由 gordonccc 於 09-5-31 20:44 發表

我今年 9 月都約咗張醫生係法國開刀,張醫生報價俾我都要$32,000喇...
HI!gordonccc: 可給我張醫生的資料嗎?thx~

大宅

原帖由 sze123 於 09-5-31 20:53 發表

開刀唔係住5日4夜咩? 你仲住3日房, 點解房錢貴左, 埋單仲咁平既!

你囡囡好得意呀!

其實開刀好多媽咪都係住4日3夜, join package 先5日4
所以唔 join 抵 d

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-5-30 22:52 發表
仲有冇其他媽咪都係搵張醫生開刀架 ? 真係 ok ?

男爵府

原帖由 摩登姑娘 於 09-5-31 21:38 發表
HI!gordonccc: 可給我張醫生的資料嗎?thx~

張國良醫生 - Tel : 2332 3337
九龍彌敦道 301 號 嘉賓商業大廈 1311 室

複式洋房

我未生之前張醫生報價都係$33000,呢個價通常for 5D4N的,佢通常報高啲~一般冇乜特別都係4D3N就ok,而三人房同六人房嘅房費只係相差$20/Night,但雜費就貴番少少,六人房會較多大陸人住,我20/10早上9:00開刀,張醫生叫我19/10晚上11:30度先入院,搞得啲手續來張單己經係20/10啦,咁就平的。而且法国有好多奶粉選擇,我當時話要日本雪印佢哋都有
原帖由 sze123 於 09-5-31 20:53 發表

你囡囡好得意呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係呀法國日本奶粉得一隻雪印. 其他個 d
明冶, 森永, 和光堂乜都無架 .....

原帖由 ivykit 於 09-6-1 14:27 發表
我未生之前張醫生報價都係$33000,呢個價通常for 5D4N的,佢通常報高啲~一般冇乜特別都係4D3N就ok,而三人房同六人房嘅房費只係相差$20/Night,但雜費就貴番少少,六人房會較多大陸人住,我20/10早上9:00開刀,張醫生叫 ...

公爵府

原帖由 gordonccc 於 09-6-1 10:40 發表

張國良醫生 - Tel : 2332 3337
九龍彌敦道 301 號 嘉賓商業大廈 1311 室
thx~另想問張國良醫生一般照超聲波連診金約幾$呢?

男爵府

原帖由 摩登姑娘 於 09-6-1 21:40 發表
thx~另想問張國良醫生一般照超聲波連診金約幾$呢?

我每次產檢都係$280..已經包埋照超聲波同藥錢架喇...

複式洋房

我都係搵張國良,聽到你o地講佢幾好都放心晒, 其實我真係唔明佢有o甘既口碑仲要收o甘平, 產檢時見佢兩間房走來走去, 睇見就辛苦, 可能見得多醫生坐定定睇兩睇等收$既多

公爵府

原帖由 gordonccc 於 09-6-1 22:59 發表

我每次產檢都係$280..已經包埋照超聲波同藥錢架喇...
嘩!都好平bor, 5知book佢11月尾開刀, book5book到呢?

男爵府

原帖由 摩登姑娘 於 09-6-1 23:02 發表
嘩!都好平bor, 5知book佢11月尾開刀, book5book到呢?

咁你就要自己打電話去問喇...

首頁
12345...6

尾頁

跳至