婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB防敏心得分享勳章

各位sis! 我好少上黎講野,今日照到子宮卵巢瘤有7 cm, 醫生明天要我去照CT , 睇吓係良定惡性,要做手術切除,想問下sis 有冇好的婦科醫生介紹,我明天照完CT , 就想快d 睇第二個醫生

大宅

2021勳章

回覆 applelemon 的帖子

請問你點處理個瘤?

大宅

applelemon 發表於 20-6-4 01:37
各位sis! 我好少上黎講野,今日照到子宮卵巢瘤有7 cm, 醫生明天要我去照CT , 睇吓係良定惡性,要做手術切除 ...

deleted~

大宅

2021勳章

applelemon 發表於 20-6-4 01:37
各位sis! 我好少上黎講野,今日照到子宮卵巢瘤有7 cm, 醫生明天要我去照CT , 睇吓係良定惡性,要做手術切除 ...

樓主你宜家點呀?

大宅

BB防敏心得分享勳章

jjbb7 發表於 20-8-4 07:45
樓主你宜家點呀?

已經做完朱古力瘤切割手術啦,傷口唔痛,正常生活中

大宅

applelemon 發表於 20-8-4 14:54
已經做完朱古力瘤切割手術啦,傷口唔痛,正常生活中
可唔可以分享下手術經過呀??因為我下個月都要做手術,心情極度擔憂........

大宅

BB防敏心得分享勳章

luckybabymama 發表於 20-8-6 13:30
可唔可以分享下手術經過呀??因為我下個月都要做手術,心情極度擔憂........
...

可以啊,今次很幸運范德忠醫生是我的主診醫生他為我做朱古力瘤切除手術,仲有肌瘤同埋子宮息肉,手術大概用咗兩個鐘,住左醫院4日,傷口唔太痛,不過裏面子宮當然需要時間休息,唔使擔心,一切也會看好的!你是做什麼手術

大宅

applelemon 發表於 20-8-6 14:17
可以啊,今次很幸運范德忠醫生是我的主診醫生他為我做朱古力瘤切除手術,仲有肌瘤同埋子宮息肉,手術大概 ...

畸胎瘤大約6cm,我好驚會好痛,因為好似要插尿喉!好擔心因為我本身好怕痛!所以唸左一排先決定做

大宅

luckybabymama 發表於 20-8-6 15:51
畸胎瘤大約6cm,我好驚會好痛,因為好似要插尿喉!好擔心因為我本身好怕痛!所以唸左一排先決定做

吾洗太擔心,事前我都好擔心,諗起都驚,手術後感覺成件事比想像中好,做完手術後食左止痛藥感覺唔係太痛可以接受,第二日落床都ok,回家後食了兩三日止痛藥便不需要食,2星期左右已經行動自如, 所以你唔好太擔心,加油,早日康復,有吾明隨時問^^

大宅

20101028 發表於 20-8-6 15:55
吾洗太擔心,事前我都好擔心,諗起都驚,手術後感覺成件事比想像中好,做完手術後食左止痛藥感覺唔係太痛 ...
謝謝妳

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
20101028 發表於 20-8-6 15:55
吾洗太擔心,事前我都好擔心,諗起都驚,手術後感覺成件事比想像中好,做完手術後食左止痛藥感覺唔係太痛 ...

我早兩日都照左盤腔超聲波,有幾粒朱古力瘤,最大果粒7.xxcm..好擔心呀,想問你住左幾多日醫院?thanks

大宅

HY2829 發表於 21-6-8 12:07

我早兩日都照左盤腔超聲波,有幾粒朱古力瘤,最大果粒7.xxcm. ...

唔使太擔心,7.xcm我諗做手術冇大問題, 我住咗5日醫院,出院都唔係好痛放心!

民房

20101028 發表於 21-6-8 18:32
唔使太擔心,7.xcm我諗做手術冇大問題, 我住咗5日醫院,出院都唔係好痛放心!
...

T^T多謝安慰, 想問埋單幾多錢呀?我驚我份微薄保險唔夠claim。又唔知政府醫院呢d case要排幾耐。

大宅

HY2829 發表於 21-6-8 19:32
T^T多謝安慰, 想問埋單幾多錢呀?我驚我份微薄保險唔夠claim。又唔知政府醫院呢d case要排幾耐。
...

約9萬,私家就吾洗等囉~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊