湊B百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

BB大概40日大,生理時鐘亂晒
早上點叫點整都唔醒,晚上就唔肯訓
一向都要抱到入睡,但上星期開始不斷瞓20分鐘就自己扎醒,我就不停抱/睡/起身輪迴,由12am一直到到8am

真係捱唔住了,好辛苦

已經試過包被,奶嘴.....全部唔work

是否可以請晚間陪月?但可否短期?

別墅

babybaby69 發表於 20-6-4 05:41
一向都要抱到入睡,但上星期開始不斷瞓20分 ...
想請晚間陪月/鐘點,可以貼去"鐘點工人"問下

禁止訪問

別墅

好明白你情況,日間唔好訓咁多唔知有冇用呢,我都嘈醒左,佢訓番到我訓唔到

複式洋房

2020勳章

我bb依家都係40幾日大,夜晚唔訓/訓唔冧,日夜調轉!
請問你bb依家識分日/夜未?

大宅

2020勳章

LPmom 發表於 20-7-11 16:34
...

算識啦,昨晚1am瞓到7am, 我個人經驗係其實真係要俾啲耐性,冇乜嘢可以做,佢自己調節,你要加油呀!

大宅

2020勳章

LPmom 發表於 20-7-11 16:34
...

Oh睇返我之前個post,其實包被都work ,雖然BB開頭係比較抗拒,但真係有用,好多時佢醒係因為佢fing 手fing 腳整醒自己,所以你扎住佢係會好啲瞓得林啲

複式洋房

2020勳章

babybaby69 發表於 20-7-11 18:38
Oh睇返我之前個post,其實包被都work ,雖然BB開頭係比較抗拒,但真係有用,好多時佢醒係因為佢fing 手fing ...

但我bb好怕熱,一包住就成身汗…
其實都只係著左一件薄衫仔同一條薄大紗巾做包被,開埋冷氣都係成汗…

別墅

LPmom 發表於 20-7-11 18:40
但我bb好怕熱,一包住就成身汗…
其實都只係著左一件薄衫仔同一條薄大紗巾做包被,開埋冷氣都係成汗…
...

有無開大d冷氣 佢涼d訓得好d

別墅

試下引導佢自行入睡 定時飲定時食玩訓 佢個生理時鐘慢慢會調節返 加油 我個陣都係個半月大開始訓練 一星期就見成效

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊