論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我屋企冇人食麵包,所以每星期我都會買一包方包係屋企,近排佢開始會自己買d貴嘅方包返黎吾食我買果d,請問我應該係俾錢佢定應該點做好?
佢冇食啲包就咁過期好浪費

男爵府

yungyeung 發表於 20-6-4 17:54
我屋企冇人食麵包,所以每星期我都會買一包方包係屋企,近排佢開始會自己買d貴嘅方包返黎吾食我買果d,請問 ...

佢唔食你咪唔使買咯,咁簡單。佢又冇問你攞錢你諗太多

子爵府

yungyeung 發表於 20-6-4 17:54
我屋企冇人食麵包,所以每星期我都會買一包方包係屋企,近排佢開始會自己買d貴嘅方包返黎吾食我買果d,請問 ...

咁如果每星期都同一款方包又係悶左d的, 我都比佢買下其他包。
你的貴是貴幾多? 如果一餐5元個包我都覺得ok呀。 我姐有時都自己買自己鍾意的包, 幾蚊就由佢。如果要買十幾元一個的就咪理佢。

珊瑚宮

如工人表現好
我會比三幾百佢自己買早餐
自己吾使煩佢又可選自己歡喜的

玩具萬歲!

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

我工人早餐未試過自己買包,我通常買2個星期方包隔一星期食餅乾/蛋糕仔,如果佢唔中意食 我唔知佢點處理,反正返到屋企份早餐唔見左

大宅

我個印傭唔食方包
買美心一代提子包比佢
佢會放喺廳俾我睇佢3/4日都未食晒
買孖寶、雪芳蛋糕俾佢
一收到就食(下午茶)

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

其實可以直接問工人。

我2個工人都係煮一家人的早餐,我地食乜,佢食乜。

如果佢唔洗煮早餐,你大約每日俾5一10蚊早餐錢。

首頁

尾頁

跳至