婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同老公啱啱發現有左BB嘅時候BB大約得8週,之後我地去診所拎完懷孕證明預約埋政府醫院。

政府醫院比左個期我,約我返醫院做唐氏(當時BB大約13週),醫院話: 我地只度BB頸皮厚唔厚,想知性別同其他野要自己比錢出邊照結構。

->待續<-

複式洋房

MRSLOVELEE 發表於 20-6-6 22:29
我同老公啱啱發現有左BB嘅時候BB大約得8週,之後我地去診所拎完懷孕證明預約埋政府醫院。

政府醫院比左個 ...

->續<-

老公話比奶奶知有左呢個事實,奶奶第一時間問男定女,老公話: 未知,醫院唔包,叫我地自己比錢出邊照。奶奶: 有無搞錯呀要比錢照咁唔好照啦,哂錢。我: 奶奶,其實照結構唔係淨係知性別嘅,會照埋其他野齊唔齊整。 奶奶: 唔洗啦,男女有咩所謂...

我實在晚晚失眠訓唔著,我決定攞私己錢出黎照結構,照完老公比啲超聲波相奶奶睇,奶奶唔識睇又問男定女,然後,奶奶: 一定要女,女最好。老公話: 照左係男仔。

奶奶: 哼!我嬲死你地。

我想問點解要嬲呢?男定女有得我地揀嘅咩?

複式洋房

MRSLOVELEE 發表於 20-6-6 22:30

->續

->續<-

我呢胎係第一胎,個個知道左男丁其實好開心,有人話無所謂、有人話長子嫡孫、唯獨奶奶一個人咁奇怪要嬲我地陀仔,我同老公諗左好耐真係完全唔明佢嬲咩囉

我地兩公婆都覺得陀仔都唔錯呀,至少個小朋友第時唔洗受苦。。。

奶奶真係咁奇怪嘅人都有?

大宅

政府醫院比左個 ...

佢都幾得意喎,關佢鬼事咩,有鬼得佢嬲囉

複式洋房

ManyanChun_FB 發表於 20-6-6 22:53
佢都幾得意喎,關佢鬼事咩,有鬼得佢嬲囉

係呀,真係好搞笑,一話比錢就叫個仔唔好去照。又話哂錢又話男女無所謂,有無諗過照結構其實有幾重要呢。。。(重點唔係叫佢比錢喎)

我有朋友照到BB先天性心臟病一出世就可以即刻去做手術。。我都求個安心姐,有咩錯?

照完唔係佢想要嘅就話嬲死我地。。。

我想問: 奶奶,你當我咩呀?你話咁就咁呀?

大宅

MRSLOVELEE 發表於 20-6-6 23:18
係呀,真係好搞笑,一話比錢就叫個仔唔好去照。又話哂錢又話男女無所謂,有無諗過照結構其實有幾重要呢。 ...

佢根本就係口多口痕喺度噏三噏四,好彩你老公都企起你嗰邊,盡量少啲見面啦,無謂影響心情啊

子爵府

回覆樓主:

仔女有乜所謂,唔洗理佢

複式洋房

ManyanChun_FB 發表於 20-6-6 23:28
佢根本就係口多口痕喺度噏三噏四,好彩你老公都企起你嗰邊,盡量少啲見面啦,無謂影響心情啊
...

佢已經唔係見面講,係電話講

複式洋房

coffeeyan 發表於 20-6-6 23:33
仔女有乜所謂,唔洗理佢

人地覺得仔不孝喎。。。其實要不孝,男定女都一樣可以不孝姐,唔一定關仔定女事喎。。。。真係好諗唔明點解

男爵府

可能奶奶覺得自己生左個仔唔乖,想要返個女叫老公反醒下

侯爵府

MRSLOVELEE 發表於 20-6-6 22:38

->續

咁都好過有99見新抱陀女時當佢隱形

複式洋房

cometingliu 發表於 20-6-7 00:52
可能奶奶覺得自己生左個仔唔乖,想要返個女叫老公反醒下

如果佢個仔唔乖唔會樣樣野都話佢知。。。佢想要女就自己生囉,其實男定女真係唔到任何人控制架因為咁而嬲左我地實在橫蠻無理

複式洋房

free2020 發表於 20-6-7 01:32
咁都好過有99見新抱陀女時當佢隱形

陀女當無到我聽得多,陀仔當無到我真係第一次聽。其實陀咩都好啦,我地唔係生仔機器,真係唔會彩佢囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好理佢啦!無謂影響心情!仔女係你嘅

複式洋房

Gorgor0612 發表於 20-6-7 02:24
唔好理佢啦!無謂影響心情!仔女係你嘅

我就黎比佢搞到我成個癲婆咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

MRSLOVELEE 發表於 20-6-7 02:46
我就黎比佢搞到我成個癲婆咁

為母則强,唔好同佢接觸! 唔好聽佢電話,必要時揾你C6擋! 好好保護自己情緒,唔好咁上心! 如果叫你剪頭髮,你咪話睇相佬話你剪短髮會克夫同男家! 包佢即刻收聱

複式洋房

Gorgor0612 發表於 20-6-7 02:57
為母則强,唔好同佢接觸! 唔好聽佢電話,必要時揾你C6擋! 好好保護自己情緒,唔好咁上心! 如果叫你剪頭髮 ...

佢上次就係叫我成把頭髮剪短哂,我話唔制,佢即刻話我唔尊重佢我都有讀過下書嘅,我都知尊重絕對唔係咁用囉,佢真係當我唔識野拒絕唔代表唔尊重嘅

水晶宮

政府醫院比左個 ...
放鬆下,有種99專門唱反調,以證明她正確,而你係錯咁。你同她玩認真盞激死你。
最重要個老公企自己個邊,自己有本事點。不好有野比她看死。

大宅

回覆 MRSLOVELEE 的帖子

你奶奶係咪好老,生活太苦悶所以成日走黎挑戰你真係好煩,其實個仔結左婚有自己家庭,做呀媽都唔理得d咩

複式洋房

鰻魚飯 發表於 20-6-7 11:13
回覆 MRSLOVELEE 的帖子

你奶奶係咪好老,生活太苦悶所以成日走黎挑戰你真係好煩,其實個仔結左 ...

唔算老啦,50歲都未夠

首頁

尾頁

跳至