自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大約一年前喺羅湖出面大堂中國移動開咗一張電話卡,每個月24蚊月費(當時有回贈優惠嘅),近期收到信息淨番十幾蚊,我想去增值返,個訊息入面有條link可以下載,但係唔知點解又話下載唔安全,跟住去到增值嘅時候又唔知點畀錢.
有冇啲又簡單又安全又快捷嘅方法增值呀?

翡翠宮

回覆樓主:

雲閃付app,早幾日搶咗10減5券,4.99充咗10蚊 ,就係用綁定嘅銀聯信用卡畀錢。
我3個賬號搶到3張券,充咗中國移動、中國電信號碼,不過優惠已完。

複式洋房

回覆樓主:

淘寶有個充值中心可以增值,唔好用淘寶私人店鋪增,用番淘寶官方。如果你有用大陸號碼登記咗wechat,都可以喺setting轉地區轉番內地,都會有個增值中心可做增值

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyh80115 發表於 20-6-7 11:21
雲閃付app,早幾日搶咗10減5券,4.99充咗10蚊 ,就係用綁定嘅銀聯信用卡畀錢。
我3個賬號搶到3張 ...

仲想問你點搶

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kiuzoe 發表於 20-6-7 11:01
大約一年前喺羅湖出面大堂中國移動開咗一張電話卡,每個月24蚊月費(當時有回贈優惠嘅),近期收到信息淨番十 ...

用返wechat內地銀色/ 支付宝都可以增值
放下自在

伯爵府

淘寶充値,有金幣。

wcpcelia    發表於 20-6-8 10:42

翡翠宮

大約一年前喺羅湖出面大堂中國移動開咗一張電話卡,每個月24蚊月費(當時有回贈優惠嘅),近期收到信息淨番十 ...

除咗雲閃付app,可以用广东移动app,就算唔係為充值都應該要裝,因為登入後可以查詢剩餘話費、剩餘流量、通話/上網紀錄、辦理各項業務及好多位有優惠,我之前北上玩兩三日都入去攞優惠唔洗錢上網。

用廣東移動app充話費,有圖中付款方式,最適合港人莫過於銀聯,會自動彈出雲閃付app完成支付過程,用到香港銀聯信用卡

翡翠宮

cattz288 發表於 20-6-7 11:26
仲想問你點搶

銀聯62優惠,6月3日最後了。其實唔難搶,準時就得,我見幾分鐘先搶晒。

伯爵府

lyh80115 發表於 20-6-7 11:32
除咗雲閃付app,可以用广东移动app,就算唔係為充值都應該要裝,因為登入後可以查詢剩餘話費、剩餘流量、 ...

我之前就係試過下載呢個廣東移動app,跟住又見到佢沖50有55蚊,但係到畀錢嘅時候冇多五蚊喎,跟住我就冇畀錢住,係咪我操作有問題呢?定係嗰五蚊其實係冇得送㗎?

伯爵府

todaysat 發表於 20-6-7 11:22
淘寶有個充值中心可以增值,唔好用淘寶私人店鋪增,用番淘寶官方。如果你有用大陸號碼登記咗wechat,都可以 ...

我就係唔敢用私人鋪頭增值,覺得好似有啲唔安全

伯爵府

lyh80115 發表於 20-6-7 11:21
我3個賬號搶到3張 ...

嘩好抵喎!係咪成日都要check住㗎?
優惠啱啱先做完,咁咪又要等好耐先有?

象牙宮

lyh80115 發表於 20-6-7 11:34
銀聯62優惠,6月3日最後了。其實唔難搶,準時就得,我見幾分鐘先搶晒。
...

要揀咩地區先有?
放下自在

珍珠宮

有冇朋友係內地人? 只要佢有内地嘅微信付款功能, 内有近似生活繳費嗰類, 朋友可以幫你充, 充完比返錢佢

翡翠宮

kiuzoe 發表於 20-6-7 11:48
我之前就係試過下載呢個廣東移動app,跟住又見到佢沖50有55蚊,但係到畀錢嘅時候冇多五蚊喎,跟住我就冇畀錢 ...

優惠活動呢個位有可能撳入去有其他優惠揀。

翡翠宮

kiuzoe 發表於 20-6-7 11:50
嘩好抵喎!係咪成日都要check住㗎?
優惠啱啱先做完,咁咪又要等好耐先有?
...

我睇開券媽媽app,有流量活費福利報料,可以參考。
http://m.quanmama.com/wap/youhui/1201

伯爵府

KTKTKT5 發表於 20-6-7 11:55
有冇朋友係內地人? 只要佢有内地嘅微信付款功能, 内有近似生活繳費嗰類, 朋友可以幫你充, 充完比返錢佢
...

有呀,不過我都係用開大陸版嘅微信(地區長期都係set係中國)
我亦都有大陸戶口銀行卡, 不過因為未試過增值,所以唔係好識啲流程

伯爵府

lyh80115 發表於 20-6-7 11:59
優惠活動呢個位有可能撳入去有其他優惠揀。

唔該曬唔該曬 咁我碌入去睇睇先

伯爵府

lyh80115 發表於 20-6-7 12:01
我睇開券媽媽app,有流量活費福利報料,可以參考。
http://m.quanmama.com/wap/youhui/1201

呢個app係咪都好安全㗎?
香港大部分嘅電子付款優惠都可以用到?定係只限大陸?

翡翠宮

cattz288 發表於 20-6-7 11:51
要揀咩地區先有?

當時我左上角轉深圳

珍珠宮

kiuzoe 發表於 20-6-7 12:09
有呀,不過我都係用開大陸版嘅微信(地區長期都係set係中國)
我亦都有大陸戶口銀行卡, 不過因為未試過增值 ...

有冇試過去支付, 手機充值, 增30蚊試吓

首頁

尾頁

跳至