網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問點解付款頁只有第三方配送選項,但冇冇得選自提點?thx

翡翠宮

回覆樓主:

有時啲搶購、訂金係會無自取點,你睇埋電腦網頁版有無……

別墅

回覆 lyh80115 的帖子

睇過了,都係冇,淨係得第三方配送

翡翠宮

fatboy666 發表於 20-6-8 15:51

睇過了,都係冇,淨係得第三方配送

問下Facebook京東香港客服,睇下可唔可以直接填自取點地址。

別墅

thx,唔該哂你☺️

大宅

lyh80115 發表於 20-6-8 15:55
問下Facebook京東香港客服,睇下可唔可以直接填自取點地址。

請問京東有冇香港熱線電話? 我冇FB戶口

先謝謝解答。

翡翠宮

每天媽媽 發表於 20-6-10 18:06
請問京東有冇香港熱線電話? 我冇FB戶口

先謝謝解答。

email問都得,等回覆。
[email protected]

大宅

lyh80115 發表於 20-6-10 19:38
email問都得,等回覆。
[email protected]

謝謝你的解答

男爵府

fatboy666 發表於 20-6-8 14:17
請問點解付款頁只有第三方配送選項,但冇冇得選自提點?thx

我又係揾唔到自提點,有冇人知元朗係咪冇自提點呢?

翡翠宮

bearking 發表於 20-6-10 23:35
我又係揾唔到自提點,有冇人知元朗係咪冇自提點呢?

揀自營可直送香港商品,結算喺「配送」選項入面揀自取點,我見元朗有幾個選擇。

大宅

lyh80115 發表於 20-6-8 15:27
有時啲搶購、訂金係會無自取點,你睇埋電腦網頁版有無……

你好,我是京東新手。
想請教多張自營單(多店),是否適用99包5kg? 又是否需要在同1天下單?

翡翠宮

eymn 發表於 20-6-11 16:09
你好,我是京東新手。
想請教多張自營單(多店),是否適用99包5kg? 又是否需要在同1天下單?
...

可以唔同自營店,要一齊落單,優惠+用券後滿¥99,就有5kg運費優惠。

大宅

lyh80115 發表於 20-6-11 17:25
可以唔同自營店,要一齊落單,優惠+用券後滿¥99,就有5kg運費優惠。

謝謝! 沒買過,怕理解錯誤。
-是不是一個個的付款,然後再點選哪幾樣先付運,像一般集運的操作
-還是,一定要把所有貨品放在一起付款,系統會自動生成一張訂單號,之後不可以增減項目

翡翠宮

eymn 發表於 20-6-11 18:35
謝謝! 沒買過,怕理解錯誤。
-是不是一個個的付款,然後再點選哪幾樣先付運,像一般集運的操作
-還是, ...

你當「自營商品」嘅賣家就係京東,你喺京東呢間店買¥99就可以包郵5kg到香港。

大宅

lyh80115 發表於 20-6-11 20:38
你當「自營商品」嘅賣家就係京東,你喺京東呢間店買¥99就可以包郵5kg到香港。
...

我還是不太明白,沒關係,到時候可能就知道了。謝謝

另外,請問 京東物流/京東國際/配送全球,這 3 个有什麼區別,該怎麼選擇?(目的地香港)

翡翠宮

eymn 發表於 20-6-12 14:37
我還是不太明白,沒關係,到時候可能就知道了。謝謝

另外,請問 京東物流/京東國際/配送全球,這 3 个 ...

你當係百貨公司,有唔同專櫃,可以一次過買晒返屋企。
想直送香港,就揀寫住「自營」而又係京東配送嘅商品,用香港地址落到單為準。京東國際係進口貨,當中「自營」都有可能可以直送香港。

男爵府

lyh80115 發表於 20-6-11 12:15
揀自營可直送香港商品,結算喺「配送」選項入面揀自取點,我見元朗有幾個選擇。

...

我揾唔到D運費優惠券响邊度呀,同埋有人话用master card付款個價好高,京東用邊種付款方式最好呀?

翡翠宮

bearking 發表於 20-6-13 12:39
我揾唔到D運費優惠券响邊度呀,同埋有人话用master card付款個價好高,京東用邊種付款方式最好呀? :think ...

現時無運費券派,結算時用香港地址或揀香港自取點,折扣及用券後滿¥99就會多一項「運費優惠」,最多抵扣5kg運費。

翡翠宮

bearking 發表於 20-6-13 12:39
我揾唔到D運費優惠券响邊度呀,同埋有人话用master card付款個價好高,京東用邊種付款方式最好呀? :think ...

有無睇港澳會場?用一次VISA,下星期三送一張50元運費券。

Mastercard用八達通嗰張就没有兌換手續費,可享一次¥99減¥10優惠。

又可以用銀聯信用卡,銀聯兌換個價唔錯。我最近用港幣找建行人仔卡數,兌92.7,超靚;ICBC就接近91,一般。銀聯又有60減8美元優惠,約428減57仔,要先登記:
https://m.unionpayintl.com/online-instant-discount-promotion-2020-oversea/hk/index.html

港澳會場:
https://3.cn/12-iTA7z?utm_user=plusmember&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

男爵府

lyh80115 發表於 20-6-13 13:35
有無睇港澳會場?用一次VISA,下星期三送一張50元運費券。

Mastercard用八達通嗰張就没有兌換手續費,可 ...

建行銀聯係咪普通提款銀聯咭呀,係咪户口有錢就得嫁

首頁

尾頁

跳至