自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

starwar恐龍 發表於 20-6-8 20:56
今日我仔復課第一日
學校每個學生派一盒口罩(50個)
一支搓手液
真係幾好喎

男爵府

回覆 yyh08 的帖子

我個fd頭先先同我呻,學校今日派咗同心口罩,但唔准學生帶,一定要戴返外科口罩先比入,痴線架真係

大宅

checklok 發表於 20-6-9 00:46
回覆 kwan1981 的帖子

講得啱,有啲人唔識感恩,只會埋怨,唔知咩叫身教,我都係,黎M先會著黑色,我真心 ...

同心口罩係好舒服,D人咩都唔識感恩,末試的,應盡快試帶才會明白,其實底底質料和測試要求先係好野,係可以直接接觸皮膚,街外D黑色,從來最差的布先染黑色咋!

wcpcelia    發表於 20-6-9 11:03

男爵府

checklok 發表於 20-6-9 01:06

我個fd頭先先同我呻,學校今日派咗同心口罩,但唔准學生帶,一定要戴返外科口罩先比入 ...

嘩,咩學校呀?我係家長實投訴,話俾學校知我無錢買外科口罩喎,不知所謂

大宅

checklok 發表於 20-6-9 01:06

我個fd頭先先同我呻,學校今日派咗同心口罩,但唔准學生帶,一定要戴返外科口罩先比入 ...

其實間學校真係搵來搞,要同學仔帶外科口罩,回校已帶住口罩啦,點知同學仔帶住的係咪合規格的外科口罩呢?或者只是一個普通防塵口罩,校方都分唔到啦!但同學仔帶CU mask, 就一定係有level 1的標準,唔米仲保障和易分辨咩?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

starwar恐龍 發表於 20-6-8 20:59

我仔學校都好好,大人中童口罩各20個,搓手液有大支有細支

[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

侯爵府

今日我仔復課第一日
一支搓手液

咁好嘅?咁多資原

別墅

回覆樓主:

我女讀幼稚園,之前拎左cu口罩,已經戴左幾次。因為前幾日真係好熱,我寧願戴政府個布口罩(emoji)。因為普通外科口罩真係幾焗,用耐左又濕~

子爵府

kwan1981 發表於 20-6-9 00:11
講似阿婆底底嘅其實佢哋心底好差, 驚人戴所以要攞啲嘢嚟講,問下佢哋身邊啲老人家有幾多人用呢種布做底底 ...

點解黎M先著黑色?我掉番轉,平時黑,M就著淺色d,因為萬一漏都容易發現同清洗
Sorry離左題

公爵府

kwan1981 發表於 20-6-9 00:11
講似阿婆底底嘅其實佢哋心底好差, 驚人戴所以要攞啲嘢嚟講,問下佢哋身邊啲老人家有幾多人用呢種布做底底 ...

同意
個口似屎忽,睇咩都似底褲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日我仔復課第一日
一支搓手液

做得好
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

思情妹妹 發表於 20-6-8 21:19
只係呢啲

X2

珍珠宮

畀面勳章

政府派的布口罩就係阿婆底底,用的就係藍c,咁遲啲政府派10000銀,唔好要囉。

fanny590    發表於 20-6-9 12:25

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我地 中學同小學都有派口罩同酒精液,感覺唔錯。

珍珠宮

畀面勳章

我仔學校只派政府的2個布口罩,好可愛。佢話隔離班有同學即派即用。
上星期出街見多咗人戴cu口罩,有年輕的,年老的,有男有女,有外國人,本地人

大宅

維仔媽媽 發表於 20-6-9 08:34
政府派的布口罩就係阿婆底底,用的就係藍c,咁遲啲政府派10000銀,唔好要囉。
...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

仔五月尾復課無野派!你學校真好

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

咁好?

水晶宮

今日我仔復課第一日
一支搓手液

保良?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

checklok 發表於 20-6-8 23:42
我地得兩個同心口罩,迷你版好靚,一啲都唔似呀婆底底

我見人地啲小朋友用都覺得好靚

首頁

尾頁

跳至