婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

祝早日康復

伯爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

別墅

kkbaby01 發表於 20-6-9 00:01
不嬲都覺得我老爺好好,好相處,所以我哋關糸都唔錯,但今次我真係好感動 😭佢確診腸癌要做手術,做 ...

祝老爺早日康復

kkbaby01    發表於 20-12-11 17:29

洋房

不嬲都覺得我老爺好好,好相處,所以我哋關糸都唔錯,但今次我真係好感動 😭佢確診腸癌要做手術,做 ...

圍村人性格嚟講你老爺真係好好, 好好珍惜對你老爺。

公爵府

你老爺真係好好!希望佢身體健康!

我老爺同你老爺相反,為人度縮,超計較同孤寒,計到盡

大宅

我老爺冇錢出,更不會出力,所以我都唔理佢。

男爵府

回覆樓主:

你老爺好好呀,會從妳嘅角度諗,為你哋着想,唔會只爭住個仔同物業。
希望佢快啲康復,亦希望佢只係諗多咗

水晶宮

kkbaby01 發表於 20-6-9 16:20
咁應該糸😁 我同佢相處好似朋友甘,所以關糸好好,由佢確診到不停復診,入院全部都糸我打理,但我覺 ...

單方付出唔難,但相方都有付出就好難

別墅

好好嘅老爺,對你好好。祝你老爺康復。我老爺唔只對我一毛不拔,對個孫都係如此。

複式洋房

祝你一家身體健康!
遇到好人好好啊!

公爵府

我睇到都感動到喊,男人唔會死偏幫男人,唔會重男輕女,為你將來打算,真係自己親生的都未必有咁好

希望你老爺早日康復,身體健康,長命百歲

大宅

回覆 lingw. 的帖子

謝謝你,糸阿,我好surprised 佢甘諗來安排遺產

大宅

真好老爺當你自己人,我老爺就不是,三個新抱,就算做得幾好,都唔會當你係自己人,家事永遠只拉埋個阿仔一邊同啲仔細聲講,又會叫啲仔唔好聽晒老婆話啊,唔好搬近佢地娘家。唉,之前都嘗試視佢地兩老為家人,現在結婚咁多年,發生咁多事後,都睇化了,做基本的就算了,付出了,人地都只會當你外人,嘥氣。

子爵府

關係係相對,你一定係個孝順好新抱,祝你老爺身體健康
Sweetheartb

大宅

回覆 sweetheartb 的帖子

感謝你🙏

大宅

回覆 coconutchung 的帖子

咁樣嘅情況通常我會做好自己本分算。我老爺好好但奶奶非常難相處,幸好佢住外國,所以少接觸。

大宅

kkbaby01 發表於 20-12-16 10:55
回覆 coconutchung 的帖子

咁樣嘅情況通常我會做好自己本分算。我老爺好好但奶奶非常難相處,幸好佢住外國 ...

所以你好幸福

大宅

kkbaby01 發表於 20-6-10 00:15
甘真係好衰下。
其實我剛結婚果1-2年,老公嫲嫲又糸睇我唔起,覺得我嫁俾佢孫糸想謀佢哋d錢 🤷‍♀ ...

你老爺真好會為你打算日後?世事難料人會變月會圓缺?我老爺都對我好可惜1996走了?在生前我們一起住,他時常說吾知可以睇到97嗎?!!!

首頁

尾頁

跳至