婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

有,口賤,成日話我工人好得閒,冇嘢做,叫我老公唔好請。關佢鬼事咩!我自己俾錢請㗎!唔抵得病

Astra00    發表於 20-9-18 12:03

男爵府

我件“百彈長老”喺我老公唔在場先彈,奶樽同紗巾話我買得多,佢以前只需一個奶樽一條紗巾走天涯……平時都係我自己凑女,所以我鍾意日本bb 車夠輕巧,佢次次見到都話細,又話佢個女同女婿話喺澳洲時見到bb 車都好大架,未見過呢種日本bb車(其實佢女屋苑大把人推日本bb 車);我買日本揹帶之前做咗好多research,又有兩三個同事用家話好用先買 ,佢就話呢樣話果樣,又話佢以前用嚟揹我c6果種“幸福兒童”揹帶先好用,話果條佢仲keep 住,暗示可俾我用,我話果款只可揹後面,佢又話揹前面都得,咁我冇理佢,過咗一排又讚佢阿嫂好叻,自己識改揹帶,自己呢度加個扣,果度又加個扣,好好用好方便……總之我c 6唔在埸就講,我以上說話我聽過超過一百次,我都費事理佢,佢心目中我買乜都唔好,乜都彈一大餐,其實又唔係佢用,乜都睇唔順眼,煩到爆!

Astra00    發表於 20-9-18 12:05

大宅

小晴bbma 發表於 20-9-15 11:18
我件“百彈長老”喺我老公唔在場先彈,奶樽同紗巾話我買得多,佢以前只需一個奶樽一條紗巾走天涯……平時都 ...

我重慘係自己個老媽子百彈齐主患上唔抵得病?雙反我99又貪靚又捨得洗?買盒飯都指名要雞肶飯加錢OK?可能就是出身嘅問題瓜!不過她仙遊很久了!

翡翠宮

2020勳章

galboss 發表於 20-6-9 09:12
有冇JM既奶奶都係咁??
買咩反黎,第一句就"彈" 左先。
買包野食反黎同老公食,好聲問下佢,第一句就話咁 ...

試過同99出街食飯,其實係求其搵一間,佢話碗飯係黑色
另一次買早餐比佢同c6,佢好直接咁講話唔好食
覺得佢做人成日都唔開心

大宅

mandy952 發表於 20-9-16 22:29
試過同99出街食飯,其實係求其搵一間,佢話碗飯係黑色
另一次買早餐比佢同c6,佢好直接咁講話唔好食
覺得佢 ...

唉!一句講晒一樣米養千萬樣人?乜欵乜樣乜格都有?唔嬲得咁多盡量少見為妙,除非同住就冇計為有忍吓啦!

翡翠宮

2020勳章

StellaIp0706 發表於 20-9-17 08:42
唉!一句講晒一樣米養千萬樣人?乜欵乜樣乜格都有?唔嬲得咁多盡量少見為妙,除非同住就冇計為有忍吓啦!
...

其實嗰次早餐係買比c6食,不過佢在場先買埋比佢咋

伯爵府

2020勳章

我同99出街食飯, 食到怕怕. 又訂位開始就受罪. 訂完位, 即使準時去到, 通常酒樓都係要等一陣先俾你入, 佢就開始ee娥娥, 到一坐低就開始彈, 桌上點解無這樣, 無那樣的..... 又係佢成日話要出去食, 去到餐廳/酒樓問佢想食什麼, 又什麼都唔叫! 到你叫左又話貴! 大佬呀, 出街食野根本就係貴的, 覺得貴點解又成日話住要出街食呀? 最老土係當佢自己食完, 人地都未食完就叫走人. 真係想安安落落食餐都唔得的!

伯爵府

2020勳章

回覆 galboss 的帖子

我奶奶係咁,我求其hea佢。我樣樣都話,係,哦。佢有次彈我買燕窩碎,我話,我不喜歡勉強人,你不要就比回我要,我沒所謂,佢即收皮。

伯爵府

2020勳章

回覆 little_angels 的帖子

奶奶成日好想個心抱做埋工人個份,最好個仔不好比飽飯個心抱食。

伯爵府

2020勳章

回覆 almondo 的帖子

不好死忍,直接寸她。等她收口。

伯爵府

2020勳章

Yeelim 發表於 20-6-11 16:48
同路人, 我整個蛋糕, 拿返去俾大家試, 佢第一句就話: "車! 我個女都識整啦!". 我網購左D香港無的野食, 拿返 ...
你不用咁好招呼佢啦。留番點錢用係自己度仲沒咁勞氣。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊