潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我見大家都話p18 walk in 都可以買到。
我上個星期去海港城睇,sa話冇貨。
咁我都買左條絲巾(第一次買h) 。
個sa再係咁叫我買手飾,但我又睇唔啱。
之後佢offer 左個p22俾我,但對我黎講真係太大。sa話p18好搶手,建議我再買多啲野會易啲。
但我見大家都話p唔洗配,如果為咗個p買野又好似俾人呃咁。

我應該再去買多啲野定點?求請教

大宅

PPPeggy 發表於 20-6-10 11:47
咁我都買左條絲巾(第一次買h) 。 ...

要視乎你買乜色,個人感覺elements 小啲本地客影大啲,可能買靚色不用配。或遇到好sa有貨都可以不用配。如大象灰中環要入房先可以睇貨。

男爵府

行多幾間先,even 佢話offer比你,都未必立即有

wcpcelia    發表於 20-6-11 11:49

大宅

shop more la,
have stocks in stores, only depends on colour

伯爵府

去其他shop啦
我見過p18 喺櫃架

大宅

可以去其他shop再睇下先

男爵府

我第一個p18都配咗幾樣野 但我係分兩次買囉 我果個係etoupe色 第一次sa offer灰白色我冇要怕易污糟

男爵府

P18要配貨唔會買!你買左咩絲巾?
如果真係要配,下次直接問有冇p18,有可以買小小野先配!

別墅

lomilolo 發表於 20-6-10 11:55
要視乎你買乜色,個人感覺elements 小啲本地客影大啲,可能買靚色不用配。或遇到好sa有貨都可以不用配。如 ...

我想要鮮色
咁我去elements 睇吓先
Thank you

別墅

tarejackie 發表於 20-6-10 12:19
去其他shop啦
我見過p18 喺櫃架

我去左幾次都冇
睇嚟我要去多啲其他舖
Thanks

別墅

3wa4 發表於 20-6-10 12:45
P18要配貨唔會買!你買左咩絲巾?
如果真係要配,下次直接問有冇p18,有可以買小小野先配!
...

我買左條90x90 嘅絲巾
雖然我本身都想買 但聽大家講完好似蠢左咁
你講得啱 應該要有袋先再配
睇嚟我唯有努力啲巡舖
我硬係覺得就算有貨 個sa都唔會通知我喇

大宅

P22 幾錢? 我尋日係海港城問佢都話咩都無, 最後買左條絲巾, 唉...好難撞到好既SA

大宅

2024年龍年勳章

想請教,唔配貨係咪買唔到P18 或 P22 ?

男爵府

walk in 一定有,我見過pp好多次都有

男爵府

萬能太太 發表於 20-6-10 13:32
想請教,唔配貨係咪買唔到P18 或 P22 ?

唔好將H神化到咁,入去問下便可以

別墅

PPPeggy 發表於 20-6-10 13:03

去中環啦,我見過幾次p18 on shelf

伯爵府

不用配,不過要撞啱

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

PPPeggy 發表於 20-6-10 13:03

條絲巾係合心水就唔需要難過,近排絲巾返得少,第二間都未必搵得返同一條。P18如果冇指定色,多巡舖一定會遇到。比定心理準備你,有時巡舖係以月計。P18長買長有,只要夠耐性一定可以walk in買到合心水的。
work hard PLAY hard

子爵府

我去過多次elements 同harbour city H 都未見過p18

別墅

Eaton 發表於 20-6-10 13:08
P22 幾錢? 我尋日係海港城問佢都話咩都無, 最後買左條絲巾, 唉...好難撞到好既SA ...

我冇問到幾錢 因為都冇打算買

首頁

尾頁

跳至