0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想請教下大家 有咩牌子既奶粉可以谷肥小小bb bb 因為一出院時飲step up care fm低體重既配方奶 由出世2.24kg 追到而家3.34kg 但唯獨唔好既就係呢隻奶粉令bb 太多痰

禁止訪問

別墅

我個仔都係飲enfinitas, 自己試過覺得唔甜, 生長線一直KEEP 到50-75%

別墅

減齡達人勳章

Joanne234 發表於 20-6-10 16:33
想請教下大家 有咩牌子既奶粉可以谷肥小小bb bb 因為一出院時飲step up care fm低體重既配方奶 由出世2.24k ...

我仔一直都飲人奶,補皇家美素,奶粉味道唔甜似人奶,我仔體重成長線由出生嘅75到宜家超過97。

禁止訪問

複式洋房

Kerry仔 發表於 20-6-10 19:56
會唔會係氣管幼似有痰?有冇睇醫生?
同埋有隻enfinitas我都識早產bb飲,又係重得快,
等你小朋友大d,你可以考 ...

我懷疑係我隻奶粉熱量太高 同埋我自己有試過味 都覺得隻奶粉係偏甜 唔該晒你呀 到時轉奶粉考慮吓呢一隻 我買咗能恩呀 唔知問好唔好呢

複式洋房

eey0re 發表於 20-6-10 21:51
我個仔都係飲enfinitas, 自己試過覺得唔甜, 生長線一直KEEP 到50-75%

好似好多人都話呢隻奶粉唔錯 我都希望BB可以快啲追到 因為我暫時買咗能恩 啲人話能恩都唔錯同埋防敏感 唔知係咪真係咁有效

複式洋房

ookaren 發表於 20-6-11 13:52
囡囡食開illuma都吸收得幾好,入面個hmo & mos,對個腸胃吸收有幫助,個生長線都keep到80-90,
個味都幾淡下,你 ...

我都聽過好多人講話illuma 係一隻好好嘅奶粉
但想問多句 通常BB一個月重幾多為之正常

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Joanne234 發表於 20-6-12 19:05
好似好多人都話呢隻奶粉唔錯 我都希望BB可以快啲追到 因為我暫時買咗能恩 啲人話能恩都唔錯同埋防敏感 唔 ...
係呀, 我當初都係聽好多人講ENFINITAS唔錯, 先買左個細罐試, 試落同BB又幾夾, 便便又唔錯, 就繼續飲

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Maicky 發表於 20-6-15 02:57
夾唔夾到BB最緊要, 夾唔到既話,幾貴既奶粉都冇用
係架, 最多咪睇成份搵幾款比較好既比BB試, 最終飲邊款就睇夾唔夾BB

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 Joanne234 的帖子

我俾開美素佳兒BB 飲,近期轉左新配方,冇添加蔗糖冇咁甜健康啲,同埋加入左HMO,容易消化同埋更加容易吸收,咁BB就會肥肥白白

禁止訪問

大宅

我細仔飲貝拉米, 澳洲有機牌子...我覺得飲得佢幾好, 轉左呢隻之後都無便秘多痰厭奶問題

首頁

尾頁

跳至