跳至

首頁

尾頁

複式洋房

在香港做了很多年幼稚園,移居美國都想試做老本行,請問有冇人試過在美國申請做幼稚園教師助理(emoji)

大宅

chuchu326 發表於 20-6-11 08:03
在香港做了很多年幼稚園,移居美國都想試做老本行,請問有冇人試過在美國申請做幼稚園教師助理(emoji)
...

Must have 6 units Early Childhood Education/Child Development, depends on school
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

chuchu326 發表於 20-6-11 08:03
...

Depending on the state, you may need a license to get a job. 香港幼稚園等同呢到preschool。似daycare多過似學校。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

這裡的preschool有不同的理念,有playbased的,有蒙特梳理的,有scheduled curriculum的,對老師的要求也不一樣,就算是daycare,如果是licensed的,除了要有文憑要求外,每年也有學分要修。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

rose-mag 發表於 20-6-19 01:31
這裡的preschool有不同的理念,有playbased的,有蒙特梳理的,有scheduled curriculum的,對老師的要求也不 ...

謝謝你們(emoji)(emoji),講真已計劃好下年暑假全家一齊去美國定居,仍有兩個小朋友要讀書,現在經濟都好差,真係好擔心找唔到工作,一直聽人講較容易找到Pre school 助教工作(emoji),希望到時能夠找到工作啦

子爵府

indeed 是搵工網

洋房

我係美國做過2間。 個個洲對幼兒教育老師都可能有唔同準則。你過到嚟學校可能要求你拎返當地嘅一個教學證書。一般來講幼兒教育嘅工作唔難搵因為本地人多數都唔鍾意做依種工,要預咗人工唔高。只要你識講英文又表達到你有誠意熱誠,要係做學前教育搵工一般唔難既。

首頁

尾頁

跳至