懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

首先希望強調一點,我唔係投訴,我只係了解下個安排係點樣。。

我老婆有左之後頭4個月都係嚮養和做產檢,同醫生約好時間,到時候去到登記完之後基本上半個幾鐘就可以睇到

後黎屋企人強烈建議我地轉去聖保祿,話個醫生非常好(網上評價的確好),同埋聖保祿近夠方便

我地而家去過聖保祿做過兩次產檢,都要等兩個幾鐘先到我地(上網睇呢個醫生係要等甘耐),ok 咁我地帶埋乾糧去等。。

我地上個月比左床位訂金,岩岩禮拜一打去約開刀時間,姑娘話會覆返我,到今日禮拜五 我再打去問,姑娘話要等醫生,真係唔知會幾時覆

我想問,係唔係正常架?一般做產檢/約開刀都係咁?唔該!

複式洋房

Eatqqq 發表於 20-6-12 11:22

我老婆有左之後頭4個月都係嚮養和做產檢, ...

我剛4月開刀,約開刀應該係我同醫生有左共識個日期時間,再由醫生診所姑娘幫你我過去約架咼,點解要你自己約?

可能係因為甘所以姑娘要醫生俾confirmation先覆到你。

Overall我係st paul生仔成個體驗都好好,由手術室姑娘,病房姑娘到bb房姑娘都唔錯。(但我未係st paul或養和產檢過俾唔到comment)

男爵府

Lavenderjanis 發表於 20-6-13 20:54
我剛4月開刀,約開刀應該係我同醫生有左共識個日期時間,再由醫生診所姑娘幫你我過去約架咼,點解要你自己 ...

佢應該係st paul 駐院醫生,應該係方醫生吧......

所以醫院姑娘 = 你所指嘅診所姑娘囉

複式洋房

super_cat 發表於 20-6-13 20:59
佢應該係st paul 駐院醫生,應該係方醫生吧......

所以醫院姑娘 = 你所指嘅診所姑娘囉

嗯。。。你估中左,不過我係特登唔開名,因為唔想比人覺得我投訴佢,特別係因為的確都聽到好多對醫生既正面評價

複式洋房

Lavenderjanis 發表於 20-6-13 20:54
我剛4月開刀,約開刀應該係我同醫生有左共識個日期時間,再由醫生診所姑娘幫你我過去約架咼,點解要你自己 ...

我地上次做產檢果陣因為未擇好日子,醫生就叫我地擇好之後就打電話去比護士姐姐講就 ok 喇

咁我地擇好之後我咪打返去醫院咯,但係等左一個禮拜都無覆,所以先上黎問問。。。可能正常都係等好耐先覆?第一次生細路真係咩都擔心架嘛

見你咁講體驗好好,咁起碼我而家都放心d 等都等得安心

男爵府

Eatqqq 發表於 20-6-13 21:54
嗯。。。你估中左,不過我係特登唔開名,因為唔想比人覺得我投訴佢,特別係因為的確都聽到好多對醫生既正 ...

St paul 最出名嘅醫生應該都係佢

你太太而家幾多週呀?

複式洋房

super_cat 發表於 20-6-13 21:59
St paul 最出名嘅醫生應該都係佢

你太太而家幾多週呀?

而家29周

男爵府

Eatqqq 發表於 20-6-13 22:00
而家29周

可能佢覺得唔洗咁快book 時間呱 29週都仲早,開刀通常都38週左右先開

佢係駐院醫生,時間應該好易就嘅

複式洋房

super_cat 發表於 20-6-13 22:03
可能佢覺得唔洗咁快book 時間呱 29週都仲早,開刀通常都38週左右先開

佢係駐院醫生,時間應該好易就嘅

嗯嗯聽你咁講我就放心,可能真係太早啦

我就係怕唔早 book 定到時候 book 唔到擇好既時辰

複式洋房

我都係book咗方醫生

複式洋房

Eatqqq 發表於 20-6-12 11:22

我老婆有左之後頭4個月都係嚮養和做產檢, ...

我而家29週,剛剛book 左St Paul 同confirm 左醫生開刀。我個醫生唔係St Paul 主診醫生.佢經姑娘2日confirm 我時間日期。我係擇日子時間開刀。

複式洋房

Eatqqq 發表於 20-6-13 22:21
嗯嗯聽你咁講我就放心,可能真係太早啦

我就係怕唔早 book 定到時候 book 唔到擇好既時辰

唔使擔心呀,我產唔多34week先confirm開刀時間日子都book到 (掛單醫生)相信你搵既係駐診醫生更加容易book。

複式洋房

Lavenderjanis 發表於 20-6-15 23:28
唔使擔心呀,我產唔多34week先confirm開刀時間日子都book到 (掛單醫生)相信你搵既係駐診醫生更加容易boo ...

其實點confirm 到開刀時間?靠預產期去估計?

唔該晒(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
如果可以,想問掛單醫生大約幾多錢?
因為今日個醫生話St Paul 三等房開刀要預十幾萬

複式洋房

Olaflai 發表於 20-6-17 00:18

唔該晒(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

開刀通常係38week-39week中間,醫生會俾d日子同時間你揀。

價錢要睇番房型加埋你既醫生/麻醉師/兒科醫生費用去預算

複式洋房

Olaflai 發表於 20-6-17 00:18

10幾萬嘅話應該去到養和
唔使喺St Paul 生

複式洋房

Warmworm 發表於 20-6-17 22:29
10幾萬嘅話應該去到養和
唔使喺St Paul 生

個醫生話養和貴St Paul 一萬左右,所以都有叫我去養和。
但我覺得好似太貴,成十幾萬

別墅

Olaflai 發表於 20-6-20 18:44
個醫生話養和貴St Paul 一萬左右,所以都有叫我去養和。
但我覺得好似太貴,成十幾萬 ...

岩岩一月生完,搵駐院醫生,埋單8萬左右

複式洋房

Leahma 發表於 20-6-22 17:34
岩岩一月生完,搵駐院醫生,埋單8萬左右

請問開刀定自然分娩?

大宅

我在法國醫院產檢,見醫生時一齊傾同約好開刀日期時間,當面傾好的

別墅

cc_lee 發表於 20-6-22 23:06
請問開刀定自然分娩?

開刀呀!!!

首頁

尾頁

跳至