夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

anna59 發表於 20-6-13 09:26
你老公系愛果個女人, 佢永遠都會愛佢, 分分鐘你老公二十年前已經鍾意佢, 可能識你在先, 所以同你結婚, 吾好 ...

好認同你分析嘅。亦好多謝有你在樓上給樓主再解譯樓主出此標題的真正要問嘅嘢。我差D解錯樓主真正要問嘅嘢同答錯題。
有D男人先後認識次序並不是愛對方愛到永遠的關鍵條件,關鍵是你講嘅視乎別男人長情與否,感情是否豐富之人。好似我先生這類男人,我評估他不會斷感情的。
假若樓主老公是如此類,就要衡量下自己是否能長期抵受得住這種狀態。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

RonaRona 發表於 20-6-12 21:35
最近從蛛絲馬跡發現老公喜歡了他的好朋友,他也向我坦白...
他們是多年好友,老公一向很關心她,上年那女人 ...
佢同你講咪好喇,你又何必..............

複式洋房

anna59 發表於 20-6-13 09:26
你老公系愛果個女人, 佢永遠都會愛佢, 分分鐘你老公二十年前已經鍾意佢, 可能識你在先, 所以同你結婚, 吾好 ...

其實我真係唔知老公係咪長情,我係老公嘅初戀,拍拖結婚到宜家廿幾年,所以我都唔知佢係咪能一下子放低那女人

珍珠宮

減齡達人勳章

RonaRona 發表於 20-6-13 14:27
其實我真係唔知老公係咪長情,我係老公嘅初戀,拍拖結婚到宜家廿幾年,所以我都唔知佢係咪能一下子放低那 ...

如果你老公話可以一下子放低個女人,你信嗎?你打死我都一定唔信。
20年感情,明知大家都有頭家,都仲要表白,唯一原因係好愛。 衰啲講句,如果個女人肯放低自己頭家,同你老公一齊,我諗你老公都會離開你。

子爵府

回覆樓主:

所以話呢 男人無野邊會keep個咁多年咁友好既女性純朋友 根本一早就係鍾意
果個女人都應該知只係唔鍾意所以之前一直無落踏
問題係會唔會有下一個既啫 c6錫樓主既咪管下佢 留意下避免再發生類似事件 自己都要提升同c6關係

珍珠宮

RonaRona 發表於 20-6-13 14:27
其實我真係唔知老公係咪長情,我係老公嘅初戀,拍拖結婚到宜家廿幾年,所以我都唔知佢係咪能一下子放低那 ...
你老公可能同時期鍾意2個女人, 即是day one已經鍾意佢, 咁你點發現, 是不是Whatsapp?
其實, 你話你心中有條刺, 原吾原諒, 你自己已經比左答案自己, 我覺得, 就算你地感情好, 你老公一樣咁愛佢, 系“愛”, 吾系“鍾意”, 佢對你好, 可能系一個責任, 可能仲有感情, 你有沒有仔女, 如果有, 應該十幾歲啦

複式洋房

anna59 發表於 20-6-13 17:29
你老公可能同時期鍾意2個女人, 即是day one已經鍾意佢, 咁你點發現, 是不是Whatsapp?
其實, 你話你心中有 ...

點發現?其實佢delete 晒佢哋嘅whatsapp 對話,只係有些相在手機漏了delete 我才知道...

是的,仔女十幾歲,青春期,唔想影響佢哋

複式洋房

bobo88hk 發表於 20-6-13 16:02
所以話呢 男人無野邊會keep個咁多年咁友好既女性純朋友 根本一早就係鍾意
果個女人都應該知只係唔鍾意所以 ...

我之前都有咁既疑惑,男女之間係咪真係有純友誼?

珍珠宮

RonaRona 發表於 20-6-13 17:54
點發現?其實佢delete 晒佢哋嘅whatsapp 對話,只係有些相在手機漏了delete 我才知道...

是的,仔女十幾 ...
D相片好親密?如果普通二人合照, 你系唔知假
我估你應該5x歲, 你老公都系5x歲, 咁你地仲有冇sex? 不過性唔代表D乜嘢, 我覺得你吾會原諒佢

珍珠宮

RonaRona 發表於 20-6-13 17:56
我覺得冇囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

RonaRona 發表於 20-6-13 17:56

如果我答你有
你信唔信
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

侯爵府

RonaRona 發表於 20-6-12 22:30
佢發誓話無上床,我都信佢的

邊個會認呀?

珍珠宮

樓主, 你想原諒佢, 但心中有條刺, 你想吾想同老公繼續行落去, 就睇你自己, 有D野, 你去到果個關口就自然會知點做

複式洋房

anna59 發表於 20-6-14 08:05
樓主, 你想原諒佢, 但心中有條刺, 你想吾想同老公繼續行落去, 就睇你自己, 有D野, 你去到果個關口就自然會 ...

腦裡一片空白,從未想過會發生係自己身上,所以才在這裡開post 問問大家

珍珠宮

RonaRona 發表於 20-6-14 16:59
腦裡一片空白,從未想過會發生係自己身上,所以才在這裡開post 問問大家
...
樓上有人話block 晒佢哋嘅通訊, 其實係治標不治本, 每個人嘅容忍能力吾同, 有D人可以接受老公嘅道歉, 並真正原諒佢, 我唸, 你未必做得到, 有人初期接受, 但日子耐左, 成日鬧, 最終要離婚先可以悉懷, 比我, 未必接受到
佢哋大家愛大家, 做愛系好自然會發生, 就算冇真做過, 你老公個心一定好想同佢做

子爵府

對!條刺拔不走,差不多一年,間唔中就會挖返出黎!
鬧情緒,鬧交,冷戰…不停咁無限loop!
我都諗緊係咪真係要離婚才可解脫!

侯爵府

RonaRona 發表於 20-6-12 21:35
最近從蛛絲馬跡發現老公喜歡了他的好朋友,他也向我坦白...
他們是多年好友,老公一向很關心她,上年那女人 ...

每個人既容忍度都唔同,你信佢又接受到咪繼續囉……我自己接受唔到會即離婚

珍珠宮

我覺得樓主老公呢個系真愛, 絕對吾系逢場作戲, 但對你亦都系真愛

珍珠宮

回覆樓主:

我會吃醋,只要佢一日放唔低果個女人,我都原諒唔到,婚姻都唔會幸福!

首頁
12345...6

尾頁

跳至