自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 yoyocandy 的帖子

標籤機我係AEON特價時買, 不過舊年雙12就淘到超便宜的色帶! 7.56RMB/盒

翡翠宮

owen2012 發表於 20-6-14 17:35
樓上有JM話618買幾多都免運費,真的嗎?定係依家已經算係做緊618優惠,唔洗等正日?
...

京東現時滿¥99免5kg到香港。16號先開始厮殺,一連幾日,到時再睇各網站有乜優惠。

水晶宮

lyh80115 發表於 20-6-14 15:14

6月18日係京東店慶,搞咗好多年優惠,淘寶好似兩三年前先 ...

請問京東非自營係咪買滿99免運費?如果同不同店買幾件貨又點搞集運,要好似淘寶開個集運account嗎?

翡翠宮

GLEE 發表於 20-6-14 17:46
想買吸塵機,有推介嗎
京東送上門點收費

吸塵機我最近無買過,要買我會揀Dreame V11,小米生態鏈旗下企業信得過,小米嘅手持吸塵機都係dreame出品。
https://u.jd.com/pR2nww

現時¥99包5kg,住宅到付港幣$20。

翡翠宮

ricecooking 發表於 20-6-14 18:43
請問京東非自營係咪買滿99免運費?如果同不同店買幾件貨又點搞集運,要好似淘寶開個集運account嗎?
...

非自營没有運費優惠,可以寄私集大陸地址,有運費號認領。私集係好多要先注册賬號。

男爵府

lyh80115 發表於 20-6-14 15:14

6月18日係京東店慶,搞咗好多年優惠,淘寶好似兩三年前先 ...

還以為淘寶除了雙11及雙12優惠外,辦多一個年中618優惠,原來係源自京東。
淘寶618優惠都平,但還是雙11折扣最高.

wcpcelia    發表於 20-6-15 14:38

翡翠宮

chinsnow 發表於 20-6-14 19:04
還以為是年中優惠,這個618優惠都平,但還是雙11折扣最高.

有無玩開京東?無就好難對比,618京東嘅優惠力度比較大;雙11先係淘寶主場。

男爵府

lyh80115 發表於 20-6-14 19:06

有無玩開京東?無就好難對比,618京東嘅優惠力度比較大; ...

在京東多數買面紙,因為常常可以免運,但我就從來沒有在京東618購物。有什麼推介?

翡翠宮

chinsnow 發表於 20-6-14 19:12
在京東多數買面紙,因為常常可以免運,但我就從來沒有在京東618購物。有什麼推介?
...

電器、電子産品,京東直送7日有壞包退大陸,淘寶經集運有壞就好頭痕!

食品、日用品我都買唔少,之前多運費券我買咗箱玻璃樽沙示,7kg幾;山東出産花生,啲花生油好靚;嚟緊我會買包米。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

yanyan-mummy 發表於 20-6-14 18:27
我知道平時係249免運費,不過往年618會不限金額及重量免運費,睇下今年會否都有
...

請問天貓係咪同淘寶網用同一個app.?

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

請問京東自營滿¥99免5kg,代表連跨境運費也不用支付嗎?如果同一訂單有一件非自營貨品,就只支付那貨品的運費嗎?
我第一次下單,所以什麼也不懂😅
謝謝🙏

伯爵府

回覆樓主:

已經睇緊有咩要買
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

男爵府

lyh80115 發表於 20-6-14 18:56
吸塵機我最近無買過,要買我會揀Dreame V11,小米生態鏈旗下企業信得過,小米嘅手持吸塵機都係dreame出品 ...

研究下先
唔該晒你

大宅

whywhite22 發表於 20-6-13 22:24
呢個我唔知,因為最近先識去天貓超市買嘢

請教一下,天貓和淘寶有什麼分別?

水晶宮

kitchanjn1428 發表於 20-6-14 22:24
請教一下,天貓和淘寶有什麼分別?

我指買滿249免10KG運費係指天貓超市,唔係天貓亦都唔係淘寶,你響淘寶APPS入面會見到天貓超市,免10KG運費只限入面賣嘅嘢。

翡翠宮

bslsmama 發表於 20-6-14 21:48

請問京東自營滿¥99免5kg,代表連跨境運費也不用支付嗎?如果同一訂單有一件非自營 ...

非自營唔好同自營一齊落單,自營滿99就有運費優惠到香港,住宅到付港幣20,工商區及自取點唔洗。

不過自營都唔係一定可以送香港,以香港地址落到單為準。

男爵府

Thx!
但我已經落咗單。
一齊落單有咩唔好處呢?係無咗免運費?

首頁

尾頁

跳至