潮流時尚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

各位JM我係新手,想請教一下有冇JM試過在H官網買袋去門市換貨or退貨refund?過程順利嗎?

事源我C6前幾日係H官網買左個 two tone P22俾我,但隻色我唔太鍾意......
所以想知去H店換其他淨色 P22 的機會大唔大?如換唔到我就打算退貨refund算,但我又未試過退係點......

而且申請退貨refund好似要7日內,好難sure 7日內搵到岩顏色既P22換......

因我最想要Etoupe, Etain或Gold等大路色既P18/22,但我都知好難.....所以打算如其他只要易襯靚色都ok,唔知邊間H舖大d機會有P22貨??

其實我之前都係上官網買/外國朋友幫我買,未試過係香港H店巡舖買袋甚至換貨,所以好迷惘...
希望首次出post有JM可以指點下

男爵府

ctarel 發表於 20-6-13 21:52
各位JM我係新手,想請教一下有冇JM試過在H官網買袋去門市換貨or退貨refund?過程順利嗎?

事源我C6前幾日 ...

官網有refund,你可以打電話去問

複式洋房

回覆 marronc 的帖子

THX!!! 星期一我打hotline問下

因為難得係C6送既,我都會想先試試換貨先,或試下會唔會配條twilly或其他accessories睇落順眼d

如真係冇鍾意既色換,而配左accessories都接受唔到,都要refund了.....

wcpcelia    發表於 20-6-15 15:38

男爵府

ctarel 發表於 20-6-13 23:27

JM到時可以上來分享一下refund情況嗎?

複式洋房

可以呀!!如我最後換唔到其他顏色既P22又真係接受唔到依隻色,要行到refund依一步,我會上嚟分享下呀!

希望最後我換到唔洗行依一步啦!

男爵府

ctarel 發表於 20-6-13 23:57

可以呀!!如我最後換唔到其他顏色既P22又真係接受唔到依隻色,要行到refund依一步, ...

我曾經拜託個SA 搵一款手鈪但佢話全港專門店冇貨. 但我在官網見到再問佢. 佢話官網同佢哋店舖係兩個獨立運作. 店舖不可以攞官網上的貨. 官網亦都係唔可以取店上的貨. 所以應該好難去專門店換貨. 不過你星期一打去問下, 可能可以呢!

伯爵府

C6 好有心,仲要官網搶返尼。不過點解比錢時唔問你鍾唔鍾意呢?

大宅

vinvillali 發表於 20-6-14 00:48
我曾經拜託個SA 搵一款手鈪但佢話全港專門店冇貨. 但我在官網見到再問佢. 佢話官網同佢哋店舖係兩個獨立運 ...

係,我問過,官網同鋪頭嘅貨係分開的,唔可以就咁入去換顏色,你應該係要官網 refund 再去巡舖買

大宅

ctarel 發表於 20-6-13 23:27

你c6 好好⋯但你要記住一開嚟用咗就冇得 refund 㗎啦

複式洋房

回覆 vinvillali 的帖子

Ohhh......原來係咁!Thx JM話我知呀!
咁更加要打電話去問清楚先!

因我見H網到都有關於exchange 嘅term寫話exchange要返shop換不能網上換,寫得有啲含糊真係要問清楚

複式洋房

回覆 Locherry1215 的帖子

係呀我C6真係難得地好有心去搶,所以先令我好1516 re唔refund 好
佢話搶果陣太急,巡咗網好耐好難得見到P22就搶,因知我鍾意!佢話本來係搶黑金p22唔成功就搶two tone,而且係想俾個surprise我所以先無問我顏色呀

所以係開心佢咁有心,但又因個顏色而煩惱

複式洋房

回覆 katie_f588 的帖子

Thx JM
咁我打電話問哂exchange同refund嘅野先!如我最後真係接受唔到隻色,大機會refund.....

複式洋房

回覆 katie_f588 的帖子

知道!
係有啲1516,見C6咁辛苦撲個袋返嚟,好唔好成盒拎去shop到試下配twilly 或accessories,睇下會唔會好睇少少自己接受到,先再放棄.......

不過又唔知咁當唔當used

子爵府

有冇相睇吓?

複式洋房

cheerbearbear 發表於 20-6-14 11:15
有冇相睇吓?

我只有官網相未有實物相,因我未收到貨呀!

C6話俾surprise我叫我喺電腦睇啲嘢,一見到個顏色我感覺真係比surprise更surprise

rainbowchuuu3    發表於 20-6-19 12:31

男爵府

ctarel 發表於 20-6-14 11:37

C6話俾surprise我叫我喺電腦睇啲嘢,一見到個顏色我感覺真係 ...

如果未收到貨,咁不如你問清楚你c6先,又或者睇下個account訂左d咩

因為一日未出貨都可以cancel訂單

不過提一提你,係online H買野,如果Cancel訂

單 or return 訂單,唔多唔少會整花左自己

account,之後買野,H可能會black list !

不過唔緊要啦,係你c6 account ,下次用番自己

account買野囉

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

ctarel 發表於 20-6-14 11:37

C6話俾surprise我叫我喺電腦睇啲嘢,一見到個顏色我感覺真係 ...

呢個實物靚過相好多,two tone系列裡最靚的。跟twilly唔好睇,搵到紅,黑或紅拼黑馬仔真係靚到絕。two tone好似係seasonal,唔係成日有。不過大前提係要接受到two tone,以及平日依著match到。
work hard PLAY hard

子爵府

隻色幾好,吾易衝袋。吾系成日有,退之前,諗清楚。好少見E隻color

複式洋房

onon0308 發表於 20-6-14 12:00
如果未收到貨,咁不如你問清楚你c6先,又或者睇下個account訂左d咩

因為一日未出貨都可以cance ...

我應唔會cancel住,等收到貨見到實物先再諗

但另一個問題嚟啦!我同我C6貪方便係share一個account嚟用,只係我近依個月太忙完全無時間巡網,所以佢買嘢俾我都唔知

如refund會花record,咁真係攬炒

男爵府

ctarel 發表於 20-6-14 12:25
我應唔會cancel住,等收到貨見到實物先再諗

但另一個問題嚟啦!我同我C6貪方便係share一個account嚟用, ...

同一個account睇番tracking就知買左咩

咁即係confirm 係買左哩個2 tone p仔

不過買H就係咁,未見到實物都唔知自己鍾唔鍾意既,收到實物再決定!

係一定會花record架!

打個例子,之後你買野,如果同一個時間有其他人比錢,但quota只得一個,佢會睇左record先,再去選擇比個袋邊個!

所以諗清楚!

首頁
12345...9

尾頁

跳至